« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BANDIĆ IZGUBIO LEGITIMITET

Zelena akcija: Bandić je kriv za kaos u Varšavskoj

Bandić mora dati ostavku jer je najodgovorniji za zbivanja u Varšavskoj, tvrdi predsjenik Zelene akcije Tomislav Tomašević

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Zelena akcija

,

Tomislav Tomašević

,

Varšavska

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević istaknuo je danas da najodgovornijim za kaos u Varšavskoj ulici smatraju gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i ustvrdio da sada zaista nema nikakvog razloga da gradonačelnik Bandić sam ne ode s gradonačelničke funkcije.

"Sada zaista nema nikakvog razloga da gradonačelnik Milan Bandić sam ne ode i spasi nas od daljnje paralize u gradu Zagrebu i novih štetnih projekata", izjavio je Tomašević u telefonskoj izjavi za Hinu iz policijske postaje u koju je danas priveden. Podsjetio je da je nekoliko tisuća prosvjednika u nedavim prosvjedima protiv gradnje ulazno-izlazne rampe za garažu u Varšavskoj ulici tražilo ostavku gradonačelnika Milana Bandića.

>>Varšavska - privedeno više od 100 ljudi, Raukar i Celakoski uhićeni po 2. puta

>>Paliković-Gruden traži ostavku Bandića, Sabor šuti o Varšavskoj

Tomašević je ustvrdio da gradonačelnik Bandić više nema nikakvog legitimiteta, te rekao kako se nadaju da će i njihova kaznena prijava protiv štetnog ugovora za gradnju ulazno-izlazne rampe za garažu u Varšavskoj ulici koji je potpisao gradonačelnik Bandić s predsjednikom Uprave Hoto grupe Tomislavom Horvatinčićem biti procesuirana do kraja.

Tomašević je ustvrdio da je Grad Zagreb investitor u Varšavskoj ulici i da je sam sebi izdao dozvole za gradnju ulazno-izlazne rampe za garažu, a ne predsjedniku Uprave Hoto grupe Tomislavu Horvatinčiću.(hina/metro-portal)

15.07.2010. 16:37:31
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Djurdja
    16.07.2010. 07:32
    Ja osobno smatram da je na toj lokaciji trebalo postaviti jednu kvalitetnu oglasnu plocu s podacima o opravdanosti i zakonitosti toga urbanistickoga zahvata, a isto tako je trebalo ukratko opisati koje ce prednosti i nedostke ta promjena donjeti stanarima te ulice i uposlenicima okolnih zgrada, a isto tako i stanovnistvu Zagreba i te cetvrti. Gradjani bi trebali uvijek imati pravo znati-vidjeti-procitati .....sve sto ih zanima i sto imaju pravo znati....o radovima i urbanistickim zahvatima koji se dogadjaju u njihovom susjedstvu....i to zato....sto je jedan dio zagrebcana domorodjackoga podrijetla.....pa su i njihove reakcije vrlo emotivne .....kada je u pitanju kvaliteta njihovoga zivota i okruzenja u kojemu zive. Gradjani trebaju uvijek imati pravo znati, predlagati, hvaliti, analizirati, sugerirati, kritizirati i javno izraziti svoja neslaganja s neprihvatljivim urbanistickim i politickim potezima vladajucih drzavnih i gradskih struktura.....i to zato sto su zagrebcani i grad Zagreb....TRAJNICE.....a politicari, politicki sustavi i visokoprofitabilni izvodjaci radova PROLAZNICI raznoraznih politickih sustava i promjena koje nam ti sustavi namecu.

    Priloziti cu vam istinite navode iz Zagrebackoga katastra i Gruntovnice o svojoj djedovini.....koja je temeljem uvida u dokumente....preprodavana nekoliko puta i za koju su vodjeni sporovi od 1972, godine do 2005......i koja je sada porusena i ostavljena u rumplu .....a novi je vlasnik vijecnik Zagrebacke gradske skupstine. U cemu je poanta u svoj toj prici.....u tome.....da tu svoju djedovsku kucu nikada nisam mogla otkupiti ja niti moji roditelji koji su u njoj umrli 1999. god.
    Evo vam prilazem ciste papire i ciste podatke o toj cistoj parceli

    3150 Bijenik kuca br. 18 35 0.00 79
    3150 Bijenik dvoriste 380 0.00 79

    3150/1 4209 375 m2
    3150/2 4209 40 m2

    Ostale vrlo specificne podatke o nastalim promjenama ne zelim navoditi u javnome glasilu......ovim sam potezom samo htjela ukazati na sudbinu i probleme nas domorodaca s podsljemenske zone u kojoj je od 1968-1996 bila zabranjena gradnja kuca pa samo morali podstanariti u gradu Zagrebu ili otici raditi i zivjeti u inozemstvo.
  2. avatar
    biba
    16.07.2010. 09:53
    nisu mogli postavit nikakvu plocu kad cijeli projekt nije transparentan. nemaju ciste papire, ali rade jer imaju dozvolu bandica i njegove ekipe. on se, btw. sakrio od jucer i ceka da prode prvi val nezadovoljstva. akcija je bila dobro tempirana. ljudi su na godisnjem a gradska skupstina je zasjedala dan prije tako da ne bi bilo neugodnih pitanja.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh