« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PAPIRI SU ČISTI

Institucije Grada Zagreba: U Varšavskoj se gradi prema propisima

Investitor ima konačnu dozvolu za radove u Varšavskoj im nema razloga za njihovo obustavljanje

Varšavska
Varšavska (Saša Zinaja/MM)
Više o

Milan Bandić

,

Tomislav Horvatinčić

,

građevinske dozvole

,

Varšavska

,

varšavska prosvjed

Po Zakonu o prostornom uređenju i graditeljstvu investitor radova na rekonstrukciji dijela Varšavske ulice (izgradnja ulazno-izlazne rampe s pripadajućom komunalnom infrastrukturom) ima pravo graditi, priopćio je danas zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Gradski ured navodi kako je Grad Zagreb kao investitor navedenih radova ishodio konačnu dozvolu za navedene radove na osnovi koje prema Zakonu o prostornom uređenju i graditeljstvu ima pravo izvoditi radove prema opisanoj potvrdi glavnog projekta.

>>Paliković-Gruden traži ostavku Bandića, Sabor šuti o Varšavskoj

Grad zatrašio "asistenciju za osiguranje početka radova"

Ističe kako je Grad Zagreb za potrebe izvođenja takovih radova proveo postupak javne nabave, u kojem je odabran izvođač radova Tehnika d.d. iz Zagreba sukladno postupku i odredbama Zakona o javnoj nabavi, a slijedom čega je 20. siječnja ove godine zaključen ugovor o izvođenju radova.

Podsjeća kako je temeljem tako zaključena ugovora za početak radova Grad Zagreb od nadležnog Ministarstva zatražio dopisima asistenciju za osiguranje početka radova.

>>Karamarko cinično: Ma kakva upotreba sile

Podsjetivši kako zatražena asistencija nije omogućila početak radova, Gradski ured ističe kako se Tehnika d.d. dopisima obratila Gradu Zagrebu, u kojima je, zbog kašnjenja do sada iskazanih štetnih posljedica te planirane i očekivane štete u odnosu na zaključeni ugovor upozorila i zahtijevala dovršenje postupka započinjanja radova.

Sve žalbe su odbačene

Budući da je Grad Zagreb dopisima za asistenciju kod nadležnog Ministarstva aktivirao zahtjev za nesmetano omogućavanje početka radova, navodi se u priopćenju i dodaje kako su radovi danas počeli uz nazočnost nadležnih službi, koje obavljaju pojedine faze radova.

"Radovi će biti izvođeni prema uvjetima lokacijske dozvole i potvrdi glavnog projekta s čime su upoznati svi zainteresirani subjekti, odnosno stranke u postupku," ističe se u priopćenju.

Gradski ured navodi kako je sve podnesene žalbe u navedenim postupcima razmatralo te odbilo Ministarsvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva.(hina/metro-portal)

15.07.2010. 17:05:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh