« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Zdrave namirnice koje uvijek morate imati u kući

Neke namirnice trebate uvijek imati pri ruci jer osim što su zdrave, uvijek mogu poslužiti kao sjajan obrok na brzaka koji će vas zasititi bez debljanja

Djevičansko maslinovo ulje i rajčice obavezno morate imati
Djevičansko maslinovo ulje i rajčice obavezno morate imati (Arhiva)
Više o

sardine

,

namirnice

,

avokado

,

orasi

,

rajčice

,

kokosovo ulje

,

zdrave namirnice

,

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Avokado - supernamirnica koja obiluje zdravim masnoćama, ulje avokada uništava slobodne radikale - molekule koje su glavni uzročnici degenerativnih procesa kože i unutarnjih organa. Ili jednostavnije starenja.

Djevičansko maslinovo ulje - poznato je da maslinovo ulje djeluje preventivno na obolijevanje od raka, djeluje protuupalno, snižava kolesterol.

Kakao prah - gorki kakao, osim što podiže raspoloženje, potiče cirkulaciju i snižava krvni tlak. Obiluje antioksidansima koji sprečavaju oštećenje stanica, degenerativne bolesti pa čak i neke oblike raka.

Kokosovo ulje - ne djeluje samo protuupalno već i potiče metabolizam i jako je ukusno. Snižava kolesterol, potiče gubitak kilograma, jača imunitet, djeluje antioksidativno, a posjeduje i antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva.

Orasi - ačica oraha svaki dan osigurat će vam potrebne količine omega 3 masne kiseline i minerale kojima obiluje, kao i oblik vitamina E koji čuva srce. Orasi će zaštiti i mozak te preventirati razvoj Alzheimerove bolesti

Rajčice - obiluju vitaminom C i likopenom, jačaju imunološki sustav.

Sardine -  nisu samo "brz obrok" već i prava mala riznica zdravlja. Sadrže omega 3 masne kiseline, ali i vitamin D.

 

23.09.2015. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh