« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
STVARNO?

Zdrava prehrana ovisi o - cijeni?

Svi bismo se željeli zdravo hraniti, no većini ljudi je takva hrana nedostupna zbog više cijene, pa bi tu trebala uskočiti država promjenom porezne politike

Zdrava prehrana povezana je s - porezima
Zdrava prehrana povezana je s - porezima (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava prehrana

,

zdrava hrana

,

porezi

Zdrava prehrana stalna je tema članaka i analiza zdravstvenih radnika, a na kraju cijele priče sve se svodi na jednu jednostavnu stvar - cijenu.

Cijeli je niz istraživanja, uključujući i najnovije provedeno u SAD došao do istog zaključka - smanjenjem cijene zdrave hrane njezina se prodaja višestruko uvećava, tako da je za zdravlje svojih građana izravno odgovorna - država i njena porezna politika.

Analiza podataka prikupljenih za potrebe 30 ranije provedenih studija je pokazala kako porezne olakšice na zdraviju hranu mogu povećati učestalost konzumacije upravo tih namirnica.

Isto tako, povećanje poreza na nezdravu hranu rezultira proporcionalnim smanjenjem konzumacije tih prehrambenih proizvoda.

Znanstvenici s Tufts University u Bostonu su izračunali kako promjene cijena hrane za samo 10% relativno brzo utječu na prehrambene navike potrošača.

Jednostavno rečeno, podaci jasno ukazuju i na mogućnost da se oporezivanjem hrane utječe na tjelesnu masu kupaca.

Stoga, gospodo vladajući svih zemalja, ako želite zdrave građane - smanjite poreze!

13.03.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh