« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
ILEGALNI VATROMET

Zbog požara nebodera CCTV-a uhićeno 12 osoba

Među uhićenima su četiri zaposlenika CCTV-a i osam pirotehničkih stručnjaka.

Spaljena zgrada u kompleksu CCTV-a u Pekingu.
Spaljena zgrada u kompleksu CCTV-a u Pekingu. (Getty Images)
Više o

Kina

,

Peking

,

požar

,

vatromet

,

CCTV

,

Xu Wei

Pekinška policija uhitila je u četvrtak visokog dužnosnika kineske središnje TV postaje CCTV i još 11 osoba nakon spektakularnog požara u kompleksu budućeg sjedišta CCTV-a, izazvanog nelegalnim vatrometom.

Svih 12 osoba osumnjičeno je za organiziranje tog pirotehničkog spektakla koji nije dobio dozvolu, te je u ponedjeljak navečer opustošio veliki dio nebodera u izgradnji s 29 katova u kojem se trebao smjestiti luksuzni hotel, TV studio i tehnički centar, istaknula je policija u priopćenju.

Među uhićenima su i 50-godišnji Xu Wei, zadužen za izgradnju novog sjedišta CCTV-a, te još tri zaposlenika CCTV-a i osam osoba zaduženih za vatromet, javlja novinska agencija Xinhua.

Izgorjeli neboder nalazi se pokraj tornja CCTV-a koji je projektirao nizozemski arhitekt Rem Koolhaas. Taj toranj, o kojem se mnogo pisalo zbog njegova smjelog projekta, u požaru nije pretrpio nikakva oštećenja.

Kompleks CCTV-a jedan je od simbola avangardne arhitekture nastale u prigodi održavanja Olimpijskih igara u Pekingu. (hina/metro-portal)

12.02.2009. 12:51:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh