« Svijet
objavljeno prije 13 godina
THE T

Zbog hlača s niskim strukom u Teksasu ne možete u autobus

Hlače vrlo niskog struka nose se više od desetljeća, a inspiraciju za njih modni kreatori našli su u - zatvorskim odorama

Traperice niskog struka
Traperice niskog struka (Deviantart)
Više o

Teksas

,

zabrana

,

hlače

,

traperice

,

nizak struk

Hlače vrlo niskog struka bez sumnje su u trendu među urbanom mladeži, ali u njima nećete moći ući u neke autobuse u američkoj državi Teksas, piše Hina.

"Podignite hlače ili pronađite drugo prijevozno sredstvo", piše na gradskim autobusima u teksaškom Ft. Worthu gdje je odnedavno tvrtka Ft. Worth Transportation Authority (The T) uvela nova pravila, prema kojima se putnicima odjevenim u hlače vrlo niskog struka ne dopušta ulazak u autobuse gradskoga javnog prijevoza. "Možda ostali putnici ne žele gledati vaše donje rublje ili stražnjicu. Naši klijenti smatraju da se takvim odijevanjem ne poštuju ostali putnici", rekla je glasnogovornica Ft. Worth Transportation Authority, Joan Hunter.

Hlače vrlo niskog struka nose se više od desetljeća, a inspiraciju za njih modni kreatori našli su u - zatvorskim odorama, s obzirom na to da ondje zatvorenici ne smiju posjedovati ni nositi hlače s remenjem. Takva moda proširila se na rap i hip-hop glazbenu zajednicu i potom postala popularan simbol slobode i kulturološke svijesti među mnogobrojnim mladim ljudima.

Hunter je izjavila kako je zabrana ulaska u gradske autobuse njihove tvrtke nastavak pravila o odijevanju koje The T ima već godinama, a dugo je takav 'dress code' nalagao ulazak u autobus u košuljama i cipelama (ne i tenisicama).

Također je kazala kako odluku o tomu je li potencijalni putnik autobusa neprikladno odjeven donosi vozač autobusa. Prvoga dana primjene novog pravila u autobuse nije pušteno 50 osoba, a reakcija je, kako je rekla Hunter bila pozitivna. "Prije ulaska u autobus putnik treba 'navući' hlače, a kad izađe iz njega može uokolo hodati kako god mu drago", objasnila je.

04.06.2011. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh