« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
I TO JE MOGUĆE

Zbog Facebooka se možete udebljati i osiromašiti

Problem je u tome što se slabija samokontrola manifestira na nezgodne načine poput neobuzdanog trošenja novaca ili prejedanja

Samo vi visite na Fejsu ...
Samo vi visite na Fejsu ... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

samopouzdanje

,

prejedanje

,

samokontrola

,

prekomjerno trošenje

Zna se da osobe koje imaju više Facebook prijatelja imaju veće samopouzdanje od onih koji ih imaju manje, ali novo je istraživanje pokazalo da ovakav porast samopouzdanja lako može naštetiti psihi, jer se tada smanjuje samokontrola.

Problem je u tome što se slabija samokontrola manifestira na nezgodne načine poput neobuzdanog trošenja novaca ili prejedanja. U istraživanju je sudjelovalo 500 korisnika Facebooka koje su ispitali o njihovim prehrambenim navikama, financijama i navikama na webu.

Ispalo je da oni koji imaju više prijatelja na društvenim mrežama imaju prilično viši indeks tjelesne težine, češće se prejedaju i imaju veće minuse na računima i karticama.

Uz to, u jednom su dijelu ispitivanja morali odabrati hoće li biti 5 minuta samo na Facebooku ili 5 minuta neobavezno surfati, nakon čega su uključeni u online aukciju za iPad. Oni koji su proveli svih 5 minuta na Facebooku davali su bitno veće ponude, što su znanstvenici objasnili gubitkom samokontrole. 

10.11.2012. 21:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh