« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
KONCERT

ZaZ seli u Dom sportova

Francuska atrakcija Zaz seli se u Dom sportova, a ulaznice kreću u prodaju od četvrtka 12. travnja

ZaZ seli u veći prostor
ZaZ seli u veći prostor (Arhiva)
Više o

Dom sportova

,

ulaznice

,

Boćarski dom

,

koncert

,

cijena ulaznica

,

Zaz

Francuska zvijezda koja je u rekordnom roku rasprodala Boćarski dom i organizator zagrebačkog koncerta Menart, donose nam najbolje moguće vijesti za sve one koji su željno iščekivali da na bilo koji način dođu do svoje ulaznice! Koncert  Zaz u Zagrebu seli u veliku dvoranu Doma sportova, a prodaja ulaznica počinje sutra, u četvrtak, 12. travnja točno u podne. Ovaj put ne propustite kupiti ulaznicu na vrijeme!

Na današnjoj press konferenciji se objavilo seljenje koncerta u veću dvoranu a o zvijezdi francuske i svjetske glazbene scene govorili su Branko Komljenović - direktor Menarta, Dubravka Jusić - rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, Ina Pouant - francuski kulturni ataše u Hrvatskoj, glazbeni kritičar Hrvoje Horvat te Maja Valjak, voditeljica koncertnog odjela diskografske kuće Menart.

Nastup ZaZ je zbog nezapamćenog interesa postao koncert o kojem se priča. Pobudio je interes kod publike različite dobi - od školaraca do umirovljenika jer je njezin jezik jezik razumijevanja, socijalne obazrivosti i jezik ljubavi. Njezina dva albuma bilježe rekordnu prodaju u posljednje vrijeme, a hitovi „Je veux, „La fee" i „Les passants" ne silaze s top lista. Sama je izvođačica zbog nevjerojatne energije već oduševila stotine tisuća ljudi, a hrvatski će obožavatelji imati priliku uživo ju gledati 3. lipnja u velikoj dvorani Doma sportova.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što Vipnet sudjeluje u realizaciji jednog od najiščekivanijih koncerata ove godine. Budući da je interes za koncert u Zagrebu impresivan, Vipnet će svojim korisnicima osigurati određeni broj ulaznica kroz nagradne igre i našu Facebook stranicu." - rekla je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog sponzora koncerta.

Branko Komljenović, direktor Menarta, dodao je: „Ovu godinu započeli smo rasprodanim koncertom Glenn Miller Orchestra u Lisinskom te smo nedugo zatim najavili ZaZ u Boćarskom domu, a sada smo preselili koncert u veliku dvoranu Doma sportova. Ispred nas su još brojni podvizi, a tvrtka se širi i u ostalim domenama budući da smo prerasli u pravu entertainment kompaniju koja se bavi izdavaštvom, promocijom, bookingom, produkcijom i managementom. Do kraja mjeseca pripremamo još iznenađenja i zahvaljujem svim poslovnim partnerima te medijima na izuzetnoj suradnji po pitanju svega što radimo."

Francuski kulturni ataše, Ina Pouant, istaknula je važnost pjesama na francuskom jer glazba ne poznaje granice i kao takva je najbolji ambasador određene kulture: „Edith Piaf, Yves Montand i mnogi drugi učinili su francusku glazbu internacionalnom i drago mi je da se taj trend i dalje nastavlja. Od devedesetih godina 20. stoljeća primjetan je val mladih glazbenika koji se više ne boje pjevati na francuskom i probudili su trend cabaret nastupa, uz harmoniku i klavir. ZaZ je jedna od predstavnica upravo takvog vala, tekstove joj piše poznati glazbenik Raphael, a ona savršeno interpretira emocije pjesama koje se nalaze na albumu. Presretni smo jer je ZaZ unijela pravo osvježenje i jedan novi oblik žeđi za francuskim jezikom, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. "

Kakvo je stanje na glazbenoj sceni komentirao je ugledni glazbeni kritičar, Hrvoje Horvat:

„Pariz je poznata meka world music scene u svjetskim razmjerima i francuska pop scena konstantno pokušava, i uspijeva u tome, doskočiti planetarnoj diskografskoj konkurenciji nekom drugačijom glazbenom smjesom. Uspjeh Zaz je najnoviji primjer korištenja takve strategije „različitosti".

Nakon Air i Daft Punk, francuski Telepopmusik su prije nekoliko godina pokazali da tamošnji izvođači imaju materijala kojime mogu održati lekciju anglosaksonskim pop zvijezdama, a aktualni uspjeh Zaz - koja 3. lipnja dolazi u Zagreb - još je jedan efektan dokaz."

„Preseljenjem koncerta ZaZ u veliku dvoranu Doma sportova tisućama ljudi je ispunjena želja. Od trenutka objave da je koncert u Boćarskom rasprodan, svakodnevno su nam pristizali mailovi i molbe da se koncert preseli u veću dvoranu. Zvali su nas nezadovoljni muževi koji su suprugama obećali da će ih voditi na koncert ali nisu na vrijeme kupili ulaznicu pa su bili na sto muka; roditelji, profesori, čitavi razredi srednjoškolaca, iz svih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja. Sad kad smo najavili veliku dvoranu, mogu jedino poručiti zainteresiranima da požure s kupnjom ulaznica jer znamo da će se i novi kontingent rasprodati jako brzo."  - dodala je Maja Valjak, voditeljica koncertnog odjela Menarta.

11.04.2012. 17:12:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh