« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PIVILI

Zašto trebate popiti čašu piva?

Pivo je jednos od najstarijih alkoholnih pića koje čovjek radi, a unatoč lošem glasu zbog "pivskog trbuha", trebali biste popiti čašu piva svaki dan ...

Pivo štiti srce
Pivo štiti srce (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pivo

,

flavonoidi

,

ksantohumol

Pivo je jedan od najstarijih i najomiljenijih alkoholnih napitaka, no ne treba ga gledati samo tako - radi se zapravo o prirodnom, biološki uravnoteženom proizvodu koji nije bez razloga dobio naziv tekuće hrane.

Naime, ako usporedimo energetsku vrijednost piva i, primjerice, mlijeka - dobivamo jednake brojke! Osim što pivo odgovara okusom, blagotvorno je za zdravlje iz više razloga, pa nema razloga da se ne počastite čašom piva.

Štiti bubrege - priča o pivu i bubrezima je potpuno istinita, iako znanstvenici i dalje ne znaju koji je sastojak piva za to zaslužan. No, nedvojbeno je dokazano da pivopije imaju 40 posto manji rizik za dobivanje bubrežnih kamenaca.

Štiti srce - alkohol povećava razinu dobrog kolesterola (HDL) što sprječava zadebljanje arterija i zgrušavanje krvi, prevenirajući na taj način srčani udar.

Vitamin B6 - ljubitelji piva u organizmu imaju gotovo za trećinu više vitamina B6 u organizmu od osoba koje ne piju pivo, a čak dvostruko veću od ljubitelja vina.

 

Lijepo starenje - ovo se naročito odnosi na žene, jer umjerena konzumacija alkohola (a naročito piva) čuva gustoću kostiju i mentalne sposobnosti žena. Kako flavonoidi iz hmelja imaju sličan učinak kao estrogen, zapravo služe kao prirodni nadomjestak hormonima kod žena koje prolaze kroz menopauzu.

Sprječava rak - hmelj sadrži ksantohumol, spoj koji uništava enzime koji mogu aktivirati razvoj karcinoma, a toliko je učinkovit da ga se testira kako bi se pronašla preventiva za rak debelog crijeva i prostate.

Stoga, kako bi rekao Ribafish - pivili!

21.08.2016. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh