« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
SJAJNO!

Zašto treba piti tri šalice kave dnevno?

Poznate su zdravstvene prednosti ispijanja kave, no ovo je prvo istraživanje provedeno kako bi se utvrdila povezanost ispijanja kave i manji rizik od smrti kod bubrežnih bolesnika

Tri šalice dnevno...
Tri šalice dnevno... (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

kava

,

dugovječnost

Kava ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje ako se konzumira u preporučenim količinama, a pokazalo se i da može pomoći kod kroničnih bolesti - tri šalice kave na dan mogu pomoći osobma koje pate od kroničnih bolesti bubrega da dulje žive.

Istraživanje koje je 12 godina provođeno na više od 2 tisuće pacijenata dalo je zanimljive rezultate - jedna do dvije šalice na dan smanjuje rizik od 12 do 22 posto u odnosu na one osobe koje kavu uopće ne piju. Portugalski istraživači vjeruju da temeljem ovih rezultata, oboljelima od kroničnih bolesti bubrega mogu savjetovati da piju više kave. 

Pokazalo se da oni koji piju više kave imaju manji rizik od smrtnosti uzrokovane kroničnom bolešću bubrega. Pacijenti kojima je dijagnosticirana kronična bubrežna bolest imaju veći rizik od srčanog i moždanog udara, a prijeti im i otkazivanje bubrega.

Poznate su zdravstvene prednosti ispijanja kave, no ovo je prvo istraživanje provedeno kako bi se utvrdila povezanost ispijanja kave i manji rizik od smrti kod bubrežnih bolesnika. 

05.11.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh