« Žene
objavljeno prije 10 godina
MULTI ...

Zašto su majke najbolje na poslu?

Poslodavci uvijek iznalaze neke probleme zbog kojih ne bi rado zapošljavali majke, no zapravo teško griješe, kažu stručnjaci

Mame su najbolje
Mame su najbolje (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

posao

,

majka

,

učinkovitost

,

rad

,

multitasking

Majke su kategorija zaposlenika koja je uvijek pod posebnim povećalom, pogotovo u ovo doba izrabljivanja do krajnjih granica, jer se razmišlja samo o tome kako i kada neće doći na posao zbog djeteta.

No, istraživanja su pokazala da bi, umjesto da oklijevaju, poslodavci trebali zapošljavati majke bez i trunke razmišljanja, jer odgajanje djeteta dokazano poboljšava radne vještine. Same majke priznaju, i to dvije trećine njih, da su im se od rođenja djeteta poboljšale vještine multitaskinga, a četvrtina da su postale značajno bolji organizatori.

Istraživanje je proveo nitko drugo nego gigant Microsoft uz glavno pitanje o kvaliteti posla i promjenama koje su u radnim vještinama doživjele od kad su postale majke. 

Vjerovali ili ne, dokazano je da su zaposlene majke dvostruko učinkovitije i korisnije za tvrtku od svojih muževa ili partnera, a glavnu pomoć imaju u tehnologiji koja im daje dodatnih sat vremena u danu zbog mudrog korištenja.

Stoga, ako ste imali dileme do sada, zaboravite na njih - mame su najbolje!

26.05.2014. 09:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh