« Žene
objavljeno prije 10 godina
AAAA!

Kako natjerati muškarca da vas sasluša

Muškarcima multitasking nije jača strana, stoga, za početak, odaberite trenutke u kojima mu ništa neće odvlačiti pažnju od vas

Ovo baš i nije neki razgovor :)
Ovo baš i nije neki razgovor :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

razgovor

,

razumijevanje

,

slušanje

Sigurno ne postoji niti jedna žena na svijetu koja se nije našla u situaciji da pokušava svom muškarcu nešto objasniti i ne uspijeva niti uz najbolju volju. Naravno, u takvim situacijama obično na kraju dolazi do povišenih tonova, a može lako prerasti u pravu svađu, a povod će se na kraju zaboraviti.

Stoga, ako mislite da to nema smisla, poslušajte savjete koji će vam pomoći privući i zadržati pažnju muškarca, a da pritom ne morate koristiti megafon ili toljagu. Naime, muškarcima multitasking nije baš poznat, pa za početak morate započeti razgovor u trenucima kad ne radi ništa drugo.

Ako gleda utakmicu, surfa po webu ili piše poruke, vaše će rijeći samo izazvati zbrku u komunikaciji u njegovom mozgu, koja je i inače slabija između dvije hemisfere nego kod žena. Nije teško zaključiti da je najpametnije pričekati trenutak ili ga zamoliti da obrati pažnju na ono što vi govorite.

Da bi stvar bila još gora, znanstveno je dokazano da je slušanje vibracija ženskog glasa muškarcima kompleksan zadatak, a oni to rješavaju tako da za to koriste dio mozga koji je zadužen za tumačenje glazbe. Poruka je jednostavna - izravno i u glavu, bez puno okolišanja i skrivenih značenja.

Mali trik za kraj - kad muškarac čuje da ga pitate za mišljenje, on to odmah označava kao nešto važno i počinje pozorno slušati. Zato, čak i ako vas njegovo mišljenje ne zanima, započnite razgovor na taj način, pa onda pređite na svoju željenu temu.

Nije komplicirano, slažete li se?

26.05.2014. 20:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh