« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ETO TAKO

Zašto ste uvijek pospani (pa i sada)

Znate onaj osjećaj kad se jednostavno od umora ne možete pomaknuti, a rano je jutro? E, pa evo razloga za takvo ponašanje

Ne možete doći k sebi?
Ne možete doći k sebi? (Shutterstock)
Više o

pospanost

,

neispavanost

Prva je spavaća soba. Ukoliko nije čista, udobna i pogodna za odmor, povećava se mogućnost buđenja s osjećajem da vas je netko prebio.

Ako mrzite svoj posao, moguće je da ćete spavati loše i nekvalitetno. Teže je i ustati iz kreveta, ako vas na poslu čeka dosada i napor, a postoji i mogućnost da niste u stanju dugo zaspati ili čvrsto spavati.

Ako se ne budite dovoljno rano, to može prouzrokovati prekomjerno zijevanje tijekom dana. Ranojutarnje buđenje zapravo može pomoći da vam se - manje spava. 

Izostanak fizičke aktivnosti može biti drugi razlog. Gibanje i vježbanje smanjuju rizik od depresije i pomažu da se slađe zaspe.

Unos previše mesnih prerađevina i hrane bogate ugljikohidratima, poput hamburgera, tjestenine i prženih krumpira, može također uzrokovati pospanost.

Premalo izlaganja suncu je sljedeći razlog. Ukoliko ujutro prošećete po suncu, veća je vjerojatnost da ćete navečer ljepše, lakše i temeljitije zaspati.

Premalen unos magnezija može također uzrokovati umor. To se može premostiti unosom orašastih plodova, sjemenki i avokada.

Dosadan seksualni život također može dovesti do lošeg sna. Orgazam prije spavanja opušta i olakšava da se ljepše naspavate. 

30.10.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh