« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
STVARNO?

Zašto ste stalno prehlađeni?

Kutije maramica, lijekovi, sprejevi za nos... ako sve ovo držite uvijek pokraj kreveta, vjerojatno ste često prehlađeni

Non stop ste prehlađeni?
Non stop ste prehlađeni? (Arhiva)
Više o

prehlada

,

razlozi

Kada je situacija takva da često ne spavate noću zbog začepljenog nosa, nije ni čudo da ujutro nemate energije ustati iz kreveta

Ako ste se prepoznali u gornjem opisu, vjerojatno ste s vremenom skupili cijelu kolekciju zamjerki kolega i šefova koji se pitaju zašto ste stalno bolesni. Možda ste i sami zapitali zašto je tako?

Ako jeste, postoji nekoliko stvari koje bi mogle biti uzrok stalnih prehlada.

Alergije - alergijski rinitis je jedan od najčešćih uzroka curenja iz nosa i suznih očiju. Ako se razbolijevate uvijek u određeno vrijeme, možda ste alergični na nešto. Alergija može biti akutna ili kronična. Pokušajte pronaći uzrok i onda se držite dalje od onoga što vas iritira. Pijte dovoljno vode, a simptome možete olakštati i parenjem

Genetika - ako su vam roditelji skloni alergijama, postoji šansa da ćete i vi patiti od njih. Pratite kad se razbolijevate i zatražite pomoć liječnika.

Loš imunitet - sezonska prehlada često ima veze upravo s vašim imunološkim sustavom. Ako ste stalno prehlađeni i kašljete kad god se vrijeme promijeni, pokušajte napraviti male promjene u svom načinu života. U prehranu uvedite đumbir i med i pokušajte se držati dalje od hladnih namirnica kad je promjena vremena u tijeku.

Sezonska prehlada - sezonska prehlada je uobičajena. Kako je zima već pred nama postoji šansa da ćete se ili prehladiti ili dobiti gripu. Ako ne nosite toplu odjeću, jedete lošu hranu i ne održavate higijenu na ispravan način, moguće da se baš u tome krije uzrok bolesti. Ako ste svake godine bolesni u ovo doba godine, razmislite o primanju cjepiva protiv gripe. Moglo bi vam pomoći da spriječite bolest, ali i česte izostanke s posla.

05.12.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.12.2021. 09:29
    Imunitet slab trebalo.bi uzimati sumece tablete vitamina c
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh