« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana
ZNATE LI?

Pet najzdravijih vrsta mesa

Meso može biti dio zdrave prehrane. Ono je dobar izvor raznih vitamina i minerala kao što su željezo i vitamin B12

Piletina je OK
Piletina je OK (Arhiva)
Više o

meso

,

zdravo meso

Nisu sve vrste mesa jednako zdrave. Ovo je pet najzdravijih vrsta mesa i dvije vrste koje bi trebali izbjegavati.

Govedina - nemasno crveno meso može također biti dio zdrave prehrane. Govedina je odličan izvor proteina i drugih hranjivih tvari.

Nemasno mesno - porcije mesa koje sadrže manje od 10 grama masti ili 4,5 grama ili manje zasićenih masti najzdravije je meso koje možete uključiti u prehranu. Kada pečete meso, preporučuje se da uklonite višak masnoće ili kože kako bi se smanjio udio zasićenih masti.

Pileća prsa - i ova je vrsta mesa dobar izvor vitamina B6 i niacina. Istraživanja su pokazala da su pilća prsa važna i za održavanje zdrave tjelesne težine te zdravlja općenito. Osim toga, bijelo meso je posebno dobar izvor fosfora i riboflavina.

Pureće meso bez kože - puretina je odličan izvor proteina, vitamina B6 i niacina. Ove hranjive tvari pomažu u održavanju zdravlja srca, probave, energije, funkcije mozga i drugih tjelesnih procesa. Pureći batak i but su izvrstan izvor željeza koje je ključno za metabolizam i zdravlje srca, a ako ga ne unosite dovoljno u prehranu, može doći do anemije.

Svinjski file - svinjetina je vrsta mesa koja se u najvećoj mjeri konzumira na globalnoj razini. Svinjski file je jako zdrava namirnica, a svinjetina je izuzetno bogata tiaminom, vitaminom B6, kalijem, riboflavinom i drugim hranjivim tvarima.

05.12.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh