« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
Jedni s Marsa, drugi s Venere

Zašto se žene debljaju lakše od muškaraca?

Kao da im nije dosta PMS-a, kuhanja i glancanja, žene su genetski predodređene za još jednu poražavajuću činjenicu: debljaju se lakše od muškaraca.

Prava pravcata nepravda, nije li? :)
Prava pravcata nepravda, nije li? :) (Arhiva)
Više o

žene

,

višak kilograma

,

debljanje

,

muškarci

Već smo se uvjerili u činjenicu da muškarci mogu provesti večer pred televizorom jedući sve što im se nađe pod rukom, a da im se to ne vidi na kilaži, dok je ženama dovoljan jedan komad kolača više i traperice se više ne daju zakopčati.

 Evo nam, napokon, tri objašnjenja zašto je tomu tako:

1. Dokazano je da muškarci mogu smršaviti brže od žena jer posjeduju više mišićne mase nego masnih naslaga, za što su zaslužne visoke količine hormona testosterona.

2. Nadalje, zahvaljujući njihovoj krupnijoj građi i visini potrebno im je više kalorija dnevno nego ženskom dijelu populacije. Zbog toga muškarci obično mogu pojesti više od žena.

3. Muškarci imaju prirodno brži metabolizam, zahvajuljući, pogađate već, testosteronu. Oni također brže troše kalorije pa time i brže tope salo.

Iako postoje mnoge prednosti u kojima ženski rod uživa više od muškog, izgleda da je u ovom slučaju priroda išla više muškarcima na ruku.

Piše: Andrea Holi
21.07.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh