« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
Fuj, kile!

3 načina kako smršaviti

Ne postoji puno sretnika koji se barem jednomu u životi nisu borili s viškom kilogramima. Puno je više onih koji takvu bitku vode svakodnevno, a postoje, dakako, i oni koji svog viška nisu ni svjesni ili se prave da ga ne primjećuju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Mnogi se ljudi još uvijek boje započeti voditi zdrav život zbog straha pred brutalnim dijetama ili napornim rasporedom vježbanja kojeg propovijedaju mnogi stručnjaci. 

No, održati zdravu liniju uopće nije tako mukotrpan posao ako u svoju svakodnevicu uvrstimo nekoliko jednostavnih, a pametnih koraka.

Dodaci prehrani - postoji mnogo dodataka prehrani koji su osmišljeni za ubrzavanje metabolizma, a time i omogućavaju brže mršavljenje. Neki od njih također suzbijaju glad zbog čega ćete dulje osjećati sitost. 

No vrlo je važno upamtiti da se dodaci prehrani koji se koriste za ubrzano mršavljenje ne smiju kombinirati s lošom vrstom prehrane i nezdravim načinom života. Oni su osmišljeni da se koriste u kombinaciji s pravilnom prehranom i fizičkim aktivnostima. Ako se odlučite na bilo koji od takvih proizvoda, važno je da oni budu vrhunske kvalitete, a u slučaju bilo kakvih neželjenih učinaka odmah se trebate posavjetovati s liječnikom.

Pazite što jedete - ne, ne trebate se pretvoriti u zeca i prijeći isključivo na salate. Umjesto toga, dovoljno je znati koje namirnice uzrokuju nakupljanje masnog tkiva i početi ih izbjegavati. 

Na primjer, treba se kloniti šećera. Da, deserti su obično najbolji dio svakog obroka, ali šećer se ne nalazi samo u njima. Zaboravljate na sokove i usputne dnevne poslastice? U redu je zadovoljiti želju za slatkim, ali pokušavajte svakim danom sve više smanjivati količine slatke hrane koju konzumirate. Nadalje, bježite od ugljikohidrata. Oni su ti koji se talože na trbuhu, ili na bedrima ili na stražnjici... Izreka "držite prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže" u ovom slučaju ne vrijedi. Ugljikohidrati su neprijatelji svake vitke linije i postoji veliki broj namirnica koje ih mogu zamijeniti.

Pokrenite se - uz ispravnu prehranu, najbolji način za topljenje masnog tkiva je vježba. Ali teretana ti je preskupa, zar ne? Moguće. No YouTube još je uvijek besplatan, a pruža na stotine videa s programima za vježbanje kod kuće.

Pa čak i ako vas ta idea s YouTubeom ne privlači, još uvijek možete izaći i napraviti krug oko kvarta. Trčanje je najjeftiiji način tjelovježbe. Ubrzat će vaš metabolizam i zasigurno ćete početi mršaviti.Ako pak nemate vremena za vježbanje, i za taj slučaj postoji rješenje i to u vrsti vježbi visokog intenziteta koje će trajati najviše 10 do 15 minuta, a za to vrijeme itekako ćete se oznojiti.

Tjelovježba je korisna za skidanje viška kilograma, održavanje tjelesne kondicije i poboljšanje kvalitete sna, a svi znamo da je zdrav san najpotrebniji kako bismo izbjegli umor i stres.

Piše: Andrea Holi
21.07.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh