Zašto se u restoranu plaća "na trkača"?
Vjerovali iil ne, jedna od dvadeset, odnosno svaka dvadeseta osoba izađe iz restorana bez plaćanja obroka
Znate onu situaciju kad ste zaboravili novčanik, a upravo ste pojeli fini obrok u restoranu? Neki od nas će ostaviti mobitel ili tako nešto u restoranu i zaletiti se po lovu, no svaki dvadeseti će jednostavno - nestati iz restorana iliti platiti "na trkača".
Vjerovali iil ne, jedna od dvadeset, odnosno svaka dvadeseta osoba izađe iz restorana bez plaćanja obroka, potvrdila je studija. Najčešći razlog? Nije im se dalo čekati konobara da donese račun.
Daljnja istraživanja su pokazala kako bi svaka četvrta osoba razmislila o tome da ode iz restorana bez plaćanja u slučaju da mora dugo čekati konobara s računom - maksimalno bi ga pričekalo 20 do 30 minuta.
Studija je provedena nad 2000 odraslih osoba koje su u prosjeku morale čekati konobara 9 minuta i 57 minuta od trenutka kada su zatražile račun do trenutka kad im je isti donesen, prenosi Independent.
Barclaycard je osmislio plaćanje opcijom 'Dine & Dash' koje omogućava automatsko plaćanje kako bi gosti mogli izaći iz restorana čim pojedu, ili čim požele - bez čekanja.
Njihov je glasnogovornik rekao kako to omogućava potpuno uživanje u restoranu i jelu. 38 posto ispitanih reklo je kako bi rado da im se omogući vrsta plaćanja preko aplikacije na pametnom telefonu, nešto u stilu Ubera.
Možda i bi... ali nekima je to adrenalinska igra, tako da za njih pravila ne vrijede...
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar