« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
STVARNO?

Zašto se muškarci i žene slabo razumiju

Ako stvar gledamo s evolucijske perspektive, nije ni čudo da toliko često pogrešno shvaćamo što osoba drugog spola zapravo želi

Signali se često pogrešno tumače
Signali se često pogrešno tumače (Shutterstock)
Više o

žene

,

evolucija

,

muškarci

,

razumijevanje

Muškarci i žene ne razumiju se baš najbolje, iako žene misle da razumiju muškarce u dušu, a znanstvenici s jednog norveškog instituta tvrde da znaju zašto se to zbiva.

Naime, njihova je teorija da su muškarci programirani da oplode što više žena kako bi produžili vrstu i mozak im je pritom evoluirao na način da reagira i na pogrešne signale, sve u svrhu prokreacije.

>> Veliki vodič kroz neobjašnjivo žensko ponašanje za muškarce >>

Muškarci tako troše svoje vrijeme i novac na privlačenje žena čak i u situacijama kad nemaju nikakve garancije da će one na kraju završiti s njima, no u njihovom je mozgu veća šteta ako ne pokušaju.

Žene, s druge strane, razmišljaju potpuno drugačije i postavljaju si sve veće standarde kako prolaze generacije, tako da su njima potrebni puno jasniji signali kako bi uopće počela razmišljati o nekom muškarcu kao potencijalnom seksualnom partneru.

>> Žene cijene muškarce koji ih pokušavaju shvatiti >>

Dakle, ako stvar gledamo s evolucijske perspektive, nije ni čudo da toliko često pogrešno shvaćamo što osoba drugog spola zapravo želi ....

30.01.2015. 21:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh