« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SREĆA U VEZI

Žene cijene muškarce koji ih pokušavaju shvatiti

Muškarci koji samo pokušavaju shvatiti emocionalno stanje žena visoko kotiraju u očima ljepšeg spola

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

ljubav

,

muškarci i žene

,

razumijevanje

,

zadovoljstvo

,

žene i emocije

Iako većina muškaraca smatra da su žene previše komplicirane da bi ih shvatili izgleda da pripadnice ljepšeg spola usrećuje sami pokušaj razumijevanja njihovog emocionalnog stanja, drugim riječima, djevojke cijene trud bez obzira da li su ih momci shvatili ili ne.   

Do ovog zaključka došli su znanstvenici sa Sveučilišta Harvard proučavajući odnos i empatiju između 156 parova različite dobi, obrazovanja, te socijalnog i bračnog statusa.

Studija je provedena na način da su volonteri opisivali svoje zadnje svađe, a nakon gledanja snimki pozitivnih i negativnih emotivnih reakcije partnera morali su ocijeniti svoje osjećaje, procijeniti što odabranik/ica njihovog srca osjeća, te izraziti zadovoljstvo s vezom.

Žene čiji partneri prepoznaju kada su sretne ili ljute vrlo su zadovoljne sa vezom, dapače, djevojke su izražavale zadovoljstvo sa vezom i kada su muškarci krivo procijenili njihove emocije sve dok su smatrale kako se partner trudi razumjeti ih.

"Izgleda da žene partnerove pozitivne i negativne osjećaje vide kao određeni stupanj ulaganja i emocionalne angažiranosti oko njihove veze, a to ih čini zadovoljnijima", rekla je dr. Shiri Cohen, voditeljica istraživanja.

Ova studija, objavljena u stručnom glasilu Journal of Family Psychology, sugerira da empatija, odnosno sposobnost razumijevanja partnerovih osjećaja doprinosi zadovoljstvu, te ujedno osigurava stabilnost vaše romantične veze.               

11.03.2012. 21:50:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh