« Život
objavljeno prije 8 godina
HE HE

Zašto ne treba zabadati nos u tuđe poslove?

Vjerojatno ste i sami dovoljno puta doživjeli da vas netko ispituje o stvarima za koje mislite da ne bi trebao znati, no radite li to i sami?

Ako još uz to i pratite što osoba radi ...
Ako još uz to i pratite što osoba radi ... (DeviantArt)
Više o

komunikacija

,

ispitivanje

Komuniciranje s drugim ljudima nas zbližava, no trebalo bi uvijek voditi računa kada i na koji način trebamo upitati sugovornika o pojedinim temama, kako se razgovor ne bi pretvorio u neugodno ispitivanje.

Ako stavimo ruku na srce, ni mi sami ne volimo da nas se previše zapitkuje o stvarima koje nismo spremni dijeliti s drugima.

Nije rijetkost da ako osoba obnavlja godinu na fakultetu, tko god da ju sretne upita kako joj ide s polaganjem ispita i je li položila dovoljan broj ispita za prelazak na narednu godinu.

Ako osoba duže vrijeme traži posao, onda je prvo pitanje ima li što konkretno po pitanju posla?

Ako je osoba bez partnera, onda svi zapitkuju zašto je sama, kako to da "nema nikoga", pa čak idu do te mjere da počnu davati komentare poput kako za "zdravlje" te osobe nije dobro da bude sama u "tim godinama" ili počnu "ugovarati" i predlagati nekoga od svojih rođaka i poznanika za koga misle da bi bio dobar "par" za nju (iako osoba uopće nije za to izrazila želju, a možda ta osoba koju oni imaju u vidu uopće niti ne odgovara viziji partnera koju bi ta osoba željela kraj sebe).

Cijeli članak pročitajte na portalu Kreni zdravo

10.05.2016. 15:14:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh