« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Zašto nas usrećuju drugi ljudi

Osjećamo veće zadovoljstvo što su nam bolji međuljudski odnosi, a zbog toga imamo i pozitivniji stav prema životu i budućnosti

Sreća nije daleko
Sreća nije daleko (Shutterstock)
Više o

sreća

,

ljubav

,

život

,

drugi ljudi

Sreća nije neuhvatljiva, kažu stručnjaci, dovoljni su nam ljudi oko nas da se osjećamo sretnim i ispunjenim, pogotovo ako im pomažemo.

Ovakav stav prema životu mnogi će cinici nazvati naivnim i previše jednostavnim, no cijeli je niz istraživanja pokazao da sreću možemo najlakše pronaći upravo u drugim ljudima.

Primjerice, istraživanje Sveučilišta Duke pokazalo je da ćemo osjećati puno bolje ako pomognemo prijateljima pronaći ljubav, posao ili prijatelje. Još smo sretniji ako se dva samca koje smo upoznali zbliže i među njima se rodi ljubav. 

Prošlogodišnje istraživanje Sveučilišta Duke pokazalo je kako se puno bolje osjećamo ako pomažemo prijateljima da pronađu ljubav. To se odnosi čak i na situacije kada povežemo ljude koji na kraju postanu prijatelji ili nekome pomognemo oko posla.

Naravno, ljubav je najveća sreća i motivator u životu, što su također pokazala mnoga istraživanja, no i prijateljstvo nas usrećuje i ispunjava toliko da nam produžuje život - poznato je da u poznijim godinama imamo sretniji i zdraviji život ukoliko imamo više prijatelja.

Stoga, odvojite se malo od "prijatelja" na Fejsu i posvetite se onim pravima - trebat će vam cijeli život, baš kao i partner.

11.09.2015. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh