« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Koliko se dugo mogu čuvati namirnice u hladnjaku

Namirnice u firžideru mogu puno duže trajati nego što mislite, no kako ne bi bilo zabune, evo detaljne liste s rokovima trajanja

Da ne bi bilo problema ...
Da ne bi bilo problema ... (Arhiva)
Više o

hladnjak

,

frižider

,

čuvanje namirnica

,

rok trajanja

Čuvanje namirnica u hladnjaku može postati prava noćna mora ako stalno u zakutcima pronalazite nešto što izgleda kao da bi moglo svakog časa oživjeti i skočiti na vas, pa evo savjeta kako i koliko se dugo mogu čuvati pojedine namirnice.

Hladnjak treba biti namješten na temperaturu ne veću od 4.4 stupnja Celzijusa, a svaku je namirnicu najsigurnije konzumirati do datuma označenog na etiketi "prodati do" ili slično.

No, kad ste već nešto otvorili i spremili u hladnjak za kasnije, evo koliko dugo može stajati na polici i biti jestivo ...

Alkohol

Pivo: jedan dan ako je propisno zatvoreno nakon otvaranja
Šampanjac: 3 do 5 dana 
Vino: 3 do 5 dana 

Mesni proizvodi

Govedina, janjetina, svinjetina, teletina: tri do pet dana
Kuhana perad: tri do četiri dana
Pečena govedina i puretina: tri do četiri dana
Sirova govedina i poretina: dan do dva 
Sirova perad: dan do dva
Slanina: tjedan dana

Mliječni proizvodi

Jaja: tri do pet tjedana
Jogurt: sedam do deset dana nakon isteka oznake "prodati do" 
Mlijeko: jedan tjedan nakon isteka oznake "prodati do" 
Parmezan: tri mjeseca nakon isteka oznake "prodati do"
Tvrdi sirevi: tjedan do dva

Morski plodovi:

Kuhani losos, škampi i tuna: tri do četiri dana
Sirovi losos, škampi i tuna: dan do dva

Voće i povrće

Avokado: dva do tri dana
Borovnice: tjedan do dva
Breskve: tri do pet dana
Brokula: tri do pet dana
Celer: tjedan do dva
Grožđe: pet do sedam dana
Jabuke: tri do četiri tjedna
Maline i jagode: dva do tri dana
Mrkva: dva do tri tjedna
Salata: tri do pet dana
Sok od naranče: sedam do deset dana 

Začini

Humus: jedan tjedan
Javorov sirup: neodređeno
Kečap: šest mjeseci
Majoneza: 2 do 3 mjeseca nakon oznake "prodati do"
Senf: jedna godina
Umak za roštilj: četiri mjeseca

12.09.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh