« Seks
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
MYTHBUSTERS

Zašto muškarci spavaju nakon seksa?

Muškarci su često na meti kritika zbog uobičajene scene - nakon seksa muškarac se okrenuo na drugu stranu i zaspao kao top

I tako to uvijek...
I tako to uvijek... (Arhiva)
Više o

seks

,

spavanje

,

muškarci

Spavanje nakon seksa stvar je koja muškarcima donosi najviše kritika od strane ženskog spola, jer vjerojatno se svaka žena našla u toj situaciji - nakon seksa muškarac se okrenuo na drugu stranu i zaspao kao top.

Ipak , ako mislite da je to neki loš znak, varate se - za cijelu je priču zapravo odgovorna struktura muškog mozga, a ne njegov loš odgoj ili karakter. 

Vjerovali ili ne, skeniranje muškog mozga prije i nakon orgazma pokazalo je da se cerebralni korteks, dio mozga odgovoran za razmišljanje, nakon orgazma jednostavno gasi, a uključuju se dijelovi mozga koji naređuju tijelu da ugasi seksualnu želju.

Kad tome pribrojimo posljedice seksa i i orgazma - pojačano izlučivanje oksitocina i serotonina, tu priča završava i muškarac je nakon orgazma spreman ne za maženje i nastavak, nego dobar, dubok san.  

Radi se o prirodnom periodu oporavka koji je muškarcima nužan između orgazama, a koji žene nemaju, pa tako tijelo muškarcima jednostavno otkaže poslušnost i pošalje ih u san ... od kojeg se ženama diže kosa na glavi.

16.09.2017. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh