« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Zašto je stvarno važno doručkovati?

U djetinjstvu se stječu prehrambene navike za cijeli život i formira se stil života, tako da ono što steknemo u tom dobu ima dugoročan utjecaj na naše zdravlje

Samo vi jedite...
Samo vi jedite... (Arhiva)
Više o

doručak

,

IQ

Doručak se odavno proglašava najvažnijim obrokom u danu, a prema istraživanju Sveučilišta Pennsylvania, ako od malena steknemo naviku doručkovanja, imat ćemo veći koeficjent inteligencije.

Nakon istraživanja provedenog na 1269 djece u Kini u kojem se promatralo kako doručak utječe na njihov razvoj, zaključeno je da djeca koja preskaču doručak imaju IQ niži za 4.6 bodova, dok im je vještina govora niža za 5.58 bodova. Ujedno su ukupan uspjeh imali 2.5 boda lošiji od djece koja svakodnevno doručkuju.

U djetinjstvu se stječu prehrambene navike za cijeli život i formira se stil života, tako da ono što steknemo u tom dobu ima dugoročan utjecaj na naše zdravlje. 

Primjerice, kognitivne sposobnosti se izuzetno brzo razvijaju kod šestogodišnjaka, pa je upravo u tom razdoblju doručak ključan obrok jer služi kao gorivo za mozak, pošto se tijekom noći ne unosi ništa u organizam.

Znači, kad vam klinac počne brljati za doručkom, znate što ćete reći ...

29.01.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.01.2021. 09:56
    najvazniji obrok
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh