« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
HE HE

Koje metode mogu pomoći da manje mislimo?

Vjerovali ili ne, u ovo čudno doba dobro je mislite manje, jer ste svakodnevno bombardirani raznoraznim vijestima sa svih strana

Treba manje misliti, vjerujte...
Treba manje misliti, vjerujte... (Arhiva)
Više o

razmišljanje

,

manje razmišljanja

Najpoznatija metoda je meditacija, ali pomoći može i obična šetnja u kojoj se trudimo ostati u sadašnjem trenutku ili vježbanje, kao i već spomenuta vježba s primjećivanjem misli ili pak posvećivanje brigama sat vremena u danu

Meditacija - mMeditacija je najčešća metoda pomoću koje postajemo svjesni našeg mentalnog procesa. To je vještina usmjeravanja na disanje, zvukove ili druge podražaje, a uči se na tečajevima i od stručnjaka, ali mogu pomoći i razne aplikacije. Meditacijom se možemo početi aktivno baviti kada kriza malo prođe; kada osjećamo da smo se stabilizirali i da smo spremni za dublji rad na sebi. Meditacijska praksa pomoći će nam u nošenju sa životnim izazovima u budućnosti.

Vrijeme za brige - postoji metoda kojom se svaki dan odredi vrijeme za brige. Jurković kaže kako se ovom metodom sat vremena u danu posvećujemo brizi, a ostatak dana ne mislimo o problemu, već ga 'čuvamo' za kasnije. Ovdje se može koristiti i terapija pisanjem tako da se brige zapišu na papir. Ideja je da oslobodimo dan od konstantnih briga kako bismo mogli posvetiti svoje vrijeme stvarima su nam važne.

Vježbanje - kod velikih briga korisna je i tjelesna aktivnost koja pomaže da se harmonizira neurokemija te da mozak bude zaokupljen i ima određenu aktivnost. Osim vježbanja, mogu pomoći i kućanski poslovi ili šetnja u kojoj ne razmišljamo o problemima već smo usmjereni na sadašnji trenutak", zaključuje psihologinja.

Kada ćemo manje misliti?

Rezultati se vide vrlo brzo, ali važno je ostati dosljedan i navedene metode raditi svaki dan bez razmišljanja i odgode, a pomoći mogu i aplikacije na mobilnom telefonu koje prate napredak.

28.01.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh