« Život
objavljeno prije 3 godine
OPREZ

Zašto je gledanje televizije gubitak vremena i - zdravlja

Vrijeme provedeno pred televizorom povezano i s konzumiranjem visokokalorične hrane i pušenjem, kao i dijabetesom, tip 2 i kardiovaskularnim bolestima

Koliko dnevno provedete pred televizorom?
Koliko dnevno provedete pred televizorom? (Shutterstock)
Više o

televizija

,

gledanje televizije

,

djeca

,

pretilost

,

dijabetes tipa 2

Dopustiti djeci da večeri provode pred televizorom znači stvoriti doživotnu naviku koja ima posljedice na zdravlje, upozoravaju britanski znanstvenici.

Istraživanje znanstvenika s University College London koje je trajalo 30 godina i obuhvatilo šest tisuća osoba pokazalo je da bi roditelji trebali poticati djecu na aktivniji život.

Istraživanje je pokazalo i da je vrijeme provedeno pred televizorom povezano i s konzumiranjem visokokalorične hrane i pušenjem, kao i dijabetesom, tip 2 i kardiovaskularnim bolestima.

Znanstvenici koji su ispitanike nekoliko puta tijekom 30 godina intervjuirali u pogledu vremena koje su provodili pred televizorima utvrdili su da su osobe koje su u djetinjstvu provodile više vremena pred televizijskim ekranima to činile i u dobi od 40 godina.

Tako su utvrdili da je 83 posto osoba koje su "često" gledale televiziju u dobi od deset godina provodilo više od tri data dnevno pred ekranima u dobi od 42 godine.

Te su osobe najčešće opisivale svoje zdravlje tek kao "zadovoljavajuće" ili "loše" i češće su bile pretile u odnosu na ispitanike koji su kroz život provodile manje vremena pred televizijskim ekranima.

Stoga, tenisice na noge i s klincima - na svježi zrak!

06.11.2016. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh