« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MLJAC

Zašto je dobro jesti kiselo vrhnje?

Kiselo vrhnje može se koristiti kao dodatak mnogim jelima, a odlično se slaže uz pečeni krumpir, tacose i juhe, kojima daje kremastu teksturu i popravlja okus

Vrhnje je zakon... ako ga smijete jesti
Vrhnje je zakon... ako ga smijete jesti (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vrhnje

,

kiselo vrhnje

Kad idete na plac, nosite li sobom i flašicu za vrhnje? To bi bilo dobro za vas, a usptu bi trebali biste znati što se događa s vašim tijelom kada pojedete žlicu ili dvije ovog proizvoda.

Nutricionistica Lauren Manaker za Eat This otkrila je neke iznenađujuće nuspojave jedenja kiselog vrhnja.

Sitost - već i mala porcija kiselog vrhnja može vas brže zasititi. Budući da je kiselo vrhnje izvor mliječne masti, uključivanje vrhnja u jelo može vam pomoći da se brže osjetite sitima. Ako pazite na unos kalorija ili masti, možete odabrati kiselo vrhnje sa smanjenim udjelom masnoće.

Zdravlje crijeva - prema Manaker, neke vrste kiselog vrhnja sadrže dodane žive kulture, što može pomoći u održavanju zdravlja crijeva. Pronađite opcije na kojima je istaknuto da sadrže probiotike.

Zdravlje srca - vjerojatno nikada ne biste zdravlje srca povezali s kiselim vrhnjem. Ali Manaker kaže da podaci pokazuju da konzumacija mliječne masti može biti povezana s manjim rizikom od srčanih bolesti.

Naravno, trebate biti pažljivi - kiselo vrhnje može biti problem za one koji ne podnose mliječne proizvode. Ako imate poteškoća s probavljanjem mliječne hrane, jedenje kiselog vrhnja može uzrokovati trbušne tegobe.

Stoge, jedite, ali oprezno... i uživajte u vrhnju ako smijete.

20.08.2022. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.08.2022. 21:03
    Volim
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh