Zašto je dobro jesti kiselo vrhnje?
Kiselo vrhnje može se koristiti kao dodatak mnogim jelima, a odlično se slaže uz pečeni krumpir, tacose i juhe, kojima daje kremastu teksturu i popravlja okus
Kad idete na plac, nosite li sobom i flašicu za vrhnje? To bi bilo dobro za vas, a usptu bi trebali biste znati što se događa s vašim tijelom kada pojedete žlicu ili dvije ovog proizvoda.
Nutricionistica Lauren Manaker za Eat This otkrila je neke iznenađujuće nuspojave jedenja kiselog vrhnja.
Sitost - već i mala porcija kiselog vrhnja može vas brže zasititi. Budući da je kiselo vrhnje izvor mliječne masti, uključivanje vrhnja u jelo može vam pomoći da se brže osjetite sitima. Ako pazite na unos kalorija ili masti, možete odabrati kiselo vrhnje sa smanjenim udjelom masnoće.
Zdravlje crijeva - prema Manaker, neke vrste kiselog vrhnja sadrže dodane žive kulture, što može pomoći u održavanju zdravlja crijeva. Pronađite opcije na kojima je istaknuto da sadrže probiotike.
Zdravlje srca - vjerojatno nikada ne biste zdravlje srca povezali s kiselim vrhnjem. Ali Manaker kaže da podaci pokazuju da konzumacija mliječne masti može biti povezana s manjim rizikom od srčanih bolesti.
Naravno, trebate biti pažljivi - kiselo vrhnje može biti problem za one koji ne podnose mliječne proizvode. Ako imate poteškoća s probavljanjem mliječne hrane, jedenje kiselog vrhnja može uzrokovati trbušne tegobe.
Stoge, jedite, ali oprezno... i uživajte u vrhnju ako smijete.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar