« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Zašto je dobro isključiti mobitel

Mobiteli nam omogućavaju da u svakom trenutku znamo sve, no istovremeno stvaraju ovisnost o informacijama, pa ih nije loše ponekad isključiti

Ovisnika o mobitelima je sve više
Ovisnika o mobitelima je sve više (Arhiva)
Više o

mobiteli

,

informacije

,

pametni telefoni

Pametni telefoni promijenili su način na koji se informiramo i živimo, a sve veći broj ljudi ne može ni zamisliti svoj život bez njih. No, stalna dostupnost nosi i određene probleme, pa nije loše ponekad ugasiti mobitel.

Na taj ćete način smanjiti stres i bolje spavati, tvrde stručnjaci jer ćete imati osjećaj slobode i mira kad ne morate svako malo provjeravati jeste li dobili kakvu poruku, a bez plavog svjetla mobitela prije spavanja lakše ćete utonuti u san.

>> Jeste li ovisni o svom pametnom telefonu? >>

Odgovornost ćete na taj način podići na novu razinu, jer se nećete moći jednim pozivom izvući od neke dogovorene obaveze, a prilično je važno i odmoriti oči od stalnog gledanja u razne ekrane.

Bez upaljenog telefona imat ćete kvalitetniju komunikaciju s ljudima. Kako je već postalo gotovo normalno da tijekom kave s prijateljima usput pregledavate poruke i novosti na mobitelu, gašenje pametnog telefona dat će vam priliku da se napokon potpuno posvetite sugovornicima.

>> Ovisnost o mobitelima uništila nam je dobre manire >>

Za kraj, imat ćete više energije - istraživanja su pokazala da držanje mobilnih uređaja blizu tijela snižava razine testosterona.

12.10.2014. 09:40:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh