« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana
ZNATE LI?

Zašto je čaša vode odličan početak dana

Zato početak dana uz čašu vode pomaže i u detoksikaciji te ne treba pripremati kojekakve pripravke i napitke

Ovako se počinje dobar dan ;)
Ovako se počinje dobar dan ;) (Arhiva)
Više o

voda

,

čaša vode

,

jutro

Stručnjaci savjetuju da bi dan trebalo početi čašom vode ili dvije te da je taj odabir najzdraviji. Osim u hidraciji ona pomaže i da ostanete aktivni tijekom dana.

"Premda se možda ne čini kao nešto jako važno, čaša vode nakon buđenja može napraviti veliku razliku. Pomislite samo na dehidraciju tijekom noći. Pauza od osam do devet sati od tekućine doista zove da popijete čašu vode. Zato je to prva stvar koju treba učiniti ujutro", rekao je bolnički liječnik Shuchin Bajaj.

Osim toga, voda pomaže izlučivanju štetnih tvari iz tijela. Zato početak dana uz čašu vode pomaže i u detoksikaciji te ne treba pripremati kojekakve pripravke i napitke.

"Također, čaj, kava, pa čak i sokovi na prazan želudac nisu preporučljivi. To povisuje kiselost i okidač je za želučane probleme. Čaša vode će pridonijeti zdravlju probavnog sustava te je manja vjerojatnost da ćete patiti od iscrpljenosti i osjećaja težine", dodao je Bajaj.

Ako se nakon čaše vode počastite zdjelicom svježeg voća, to je još bolja kombinacija. "To ima ne samo pozitivan učinak na kožu, nego pomaže i kod mršavljenja, ali i s mentalnim zdravljem", kazao je za Pinkvillu.

30.11.2021. 08:14:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.11.2021. 11:28
    najbolje voda puno je treba piti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh