« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PREPORUČAMO

Zašto je Apple iPhone 6s skup?

Nakon objave Merrill Lynch da troškovi komponenti Apple iPhone 6s iznose oko 234 $ mnogi su se pitali zašto prodajna cijena je toliko visoka?

Svašta je uračunato u cijenu
Svašta je uračunato u cijenu (Apple)
Više o

cijena

,

Apple iPhone 6s

,

troškovi proizvodnje

Apple iPhone 6s košta, kad se zbroji cijena komponenti, 234$. Zašto je onda toliko skup? Odgovor glasi: troškovi komponenti nisu jedini koji su uključeni u formiraje prodajne cijene. Kupnjom iPhonea 6s podmirujete hrpu ostalih troškova Appleu.

Kupnjom Apple iPhone 6s sudjelujete u troškovima dostave, distribucije, administracije, plaćate marže i razne trošarine. Ali to je samo jedan dio. Lista je proširena i drugim troškovima koje Apple želi pokriti.

Razvoj
Iako neki spotiču Appleu da kopira druge, ali nitko ne može reći da su kopirali softver, A-seriju procesora niti iOS ekološki sustav. Iza ovih proizvoda i tehnoloških inovacija s kojima svaka nova generacija dolazi je R & D odjel. Tijekom Q3 2015. godine R&D je potrošio 21 % više sredstava u odnosu na godinu dana ranije za pokrivanje svojih potreba. Sigurno je na povećanu potrošnju imao završetak petogodišnjeg razvoja 3D touch tehnologije, inovacije Apple iPhone 6s modela. Dakle, troškovi R&D odjela također ulaze u proizvodne troškove i imaju utjecaj na prodajnu cijenu.

Sve ostale troškove pročitajte na portalu Preporučamo.com

28.10.2015. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh