« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Započet proces protiv bivšeg poljskog ministra

Zbog seksualne bi ucjene Andrzej Lepper mogao dobiti 8 godina zatvora

Leppera je za prisiljavanje na seksualne odnose tužila 33-godišnja Aneta Krawczyk
Leppera je za prisiljavanje na seksualne odnose tužila 33-godišnja Aneta Krawczyk
Više o

seksualni skandali

,

Andrzej Lepper

,

Stanislaw Lyzwinski

Bivši saveznik braće Kaczynski i bivši zamjenik poljskog premijera Andrzej Lepper, jučer se pojavio pred sudom, gdje se našao zbog optužbi za seksualne ucjene svojih stranačkih kolegica, prenijele su agencije pozivajući se na informativni program poljske privatne televizije TVN24.

Proces protiv Andrzeja Leppera i njegova pomoćnika Stanislawa Lyzwinskog koji je također optužen za seksualnu ucjenu i pokušaj silovanja, održat će se iza zatvorenih vrata pred sudom u Pjotrkowu Trybunalskom, izvijestili su sudski izvori.

‘Nisam kriv’Bivši bi zamjenik poljskog premijera Andrzej Lepper, ako bude osuđen po svim točkama optužnice, mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pred sudom je izjavio da se ne osjeća krivim. 

53-godišnji bi Lepper, ako bude osuđen po svim točkama optužnice, mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pred sudom je izjavio da se ne osjeća krivim.
Stanislaw Lyzwinski mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina zatvora.

Političko-seksualni skandal koji je izbio u proljeće 2006., kad je 33-godišnja Aneta Krawczyk optužila Leppera i Lyzwinskog da su je prisiljavali na seksualne odnose, nudeći joj zauzvrat mjesto u stranci, zabavljala je neko vrijeme poljsku političku i javnu scenu, pridonijevši snažnom padu popularnosti konzervativne vlade Jaroslawa Kaczynskog.    (HINA)

06.05.2008. 21:49:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh