Zapečene tortilje s parmezanom
Svima nam je draže, umjesto u kuhinji, vrijeme provesti na plaži, a upravo jela koja su gotova u 30 minuta to i omogućuju
Ljeto je tu, visoke temperature potpuno su zavladale pa je svako pripremanje jela najbolje svesti na što jednostavnije. Svima nam je draže, umjesto u kuhinji, vrijeme provesti na plaži, a upravo jela koja su gotova u 30 minuta to i omogućuju.
Recept koji prenosi My Recipes odnosno zapečene tortilje s parmezanom oduševit će i djecu i odrasle.
Recept za zapečene tortilje s parmezanom
Sastojci
2 komada pilećih prsa
marinada - pasirane rajčice, kiselo vrhnje, bosiljak, sol, papar, limunov sok
100 g parmezana
2 manje paprike
1 glavica luka
8 tortilja (jedan paket)
Priprema
Piletinu skuhajte i narežite na trakice. Popecite skuhanu piletinu na luku nekoliko minuta i dodajte nasjeckanu papriku. U tavu dodajte marinadu koju ste napravili miješajući kiselo vrhnje, pasiranu rajčicu, limunov sok, papar, sol te na kraju dodajte svježe listiće bosiljka.
Na tortilje stavite parmezan ili naribani sir te ih napunite mješavinom i zatvorite. Na tavi zagrijte malo maslaca ili ulja te popecie tortilje tako da se sir rastopi, a tijesto postane malo tvrđe.
Jelo servirajte s kiselim vrhnje ili prelijte salsom.
Novi komentar