« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana
SJAJNO!

Nestle otkrio kako zasladiti čokoladu bez šećera

Švicarski prehrambeni div izvijestio je kako je patentirao novu metodu kojom se čokolada proizvodi isključivo od kakaovca, bez dodavanja rafiniranog šećera

Ovo je sjajna vijest! :)
Ovo je sjajna vijest! :) (Arhiva)
Više o

Nestle

,

čokolada

,

kakaovac

Nestle je priopćio kako je našao novi način zaslađivanja čokolade korištenjem pulpe i zrna kakaovca, što će zasigurno razveseliti sve prave ljubitelje čokolade.

Švicarski prehrambeni div izvijestio je kako je patentirao novu metodu kojom se čokolada proizvodi isključivo od kakaovca, bez dodavanja rafiniranog šećera.

Metoda uključuje sušenje i usitnjavanje bijele pulpe kakakovca u voćni šećer, koji se onda koristi za proizvodnju čokolade, uz potpuno očuvanje okusa, teksture i kvalitete.

Nestle je priopćio kako je to recept za 70-postotnu tamnu čokoladu te kako planiraju predstaviti prvi proizvod u Japanu krajem godine kroz svoju specijaliziranu trgovinu KitKat Chocolatory. Daljnji proizvodi bit će predstavljeni u drugim zemljama iduće godine kroz druge  brandove.

Pulpa, koja okružuje zrno kakaovca, je meka, slatka i bijela, te do sada nije bila korištena za prirodno zaslađivanje čokolade, priopćio je Nestle.

19.07.2019. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh