« Život
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Zajednički život je ubojica ljubavi?

Gotovo četvrtina parova u ozbiljnim vezama ne živi zajedno, a taj broj raste neslućenom brzinom

Svaki sastanak može izgledati ovako
Svaki sastanak može izgledati ovako (Arhiva)
Više o

Slobodne veze

,

ljubav

,

veze

,

zajednički život

,

odvojeni život

Ljubav je krasna stvar, no sve više ljudi misli da zajednički život ne utječe baš najbolje na ljubav, pa njih čak 23 posto koji su ozbiljnoj vezi ne žive zajedno. Što je još zanimljivije, taj broj svakodnevno raste, za velikih 40 posto u zadnjih desetak godina.

Razlog je jednostavan - partneri ne žele žrtvovati svoju neovisnost na koju su navikli, pa nije teško pogoditi da se uglavnom radi o parovima koji su se spojili u kasnijim godinama. Najbolji primjer su Tim Burton i Helen Bonham Carter, koji žive u odvojenim kućama spojenim tunelom.

Tako su neki od ispitanika svoje domove uredili na način da jednostavno nije moguće doseljavanje još jedne osobe, drugima je dosta rutine, a treći se jednostavno ne žele svađati oko računa, kućnih poslova i sličnog.

Ključ je, vjerojatno, u tome što ste kod partnera gost, pa je partner ljubazniji prema vama, ima puno romantičnih dolazaka i odlazaka i neke magije koju zajednički život ne može pružiti.

Primjerice, uvijek ćete se poljubiti kad se sretnete, imat ćete novosti koje ćete željeti ispričati partneru, uredit ćete se svaki put prije susreta i nećete gledati partnera kako šeće u potkošulji i gaćama po kući.

Uz to, možete se mirno družiti s prijateljima koje vaš partner ne voli i obrnuto, a manje ćete primjećivati neugodne navike koje bi vam mogle biti prepreka u zajedničkom životu. 

Psiholozi koji su analizirali ove podatke zaključili su da se može očekivati sve veći broj ovakvih veza, pa čak i onih s djecom.

08.04.2013. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh