« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HUMANITARNO

Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti

Potresi su srušili i oštetili domove, zgrade, institucije, kulturnu baštinu i infrastrukturu, ali još više obitelji, ljude, naše međusobne veze i sigurnost svakodnevnice... no to treba ponovno izgraditi

Zajednica u centru
Zajednica u centru (Arhiva)
Više o

Sisak

,

Petrinja

,

crowdfunding

,

Zajednica u centru

Produljeno je trajanje crowdfunding kampanje „Zajednica u centru - da imam gdje... živjeti" koju provode Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak, uz podršku Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Kampanja će trajati još tjedan dana te će završiti 20. listopada. Kroz kampanju se želi prikupiti sredstva za opremanje dva nova društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.

Kampanja, čiji je cilj prikupiti 11.400 eura za opremanje društveno-kulturnih centara kako bi se u njima mogle organizirati aktivnosti za građane u Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji, do sad je prikupila 6,161.00 eura, tj. više od 53%. Iako u inicijalna tri tjedna kampanje nije osiguran ciljani iznos, trenutno prikupljen iznos nije zanemariv kao i broj građana (preko 120) koji su podržali kampanju donacijama ili dijeljenjem na društvenim medijima. Ne treba tu izostaviti niti poznate osobe poput Rade Šerbedžije, Ive Amulića i klape Rišpet, Sare Renar, Remi i Shota iz grupe Elementa, grupe Hladno pivo, novinara Aleksandra Stankovića, komičara Vlatka Štampara te pjevačice Vesne Pisarović.

Zbog toga je cilj organizatora kroz dodatnih tjedan dana kampanje prikupiti ostatak ciljanog iznosa te svima koji dosad nisu stigli dati priliku da kampanju podrže u okviru svojih mogućnosti. Ukoliko cilj i ne bude postignut do trenutka zatvaranja kampanje, dotad prikupljeni iznos koristit će se za kupovinu razglasa i ozvučenja, video opreme i rasvjete. Sredstva se prikupljaju preko platforme GoGetFunding, gdje možete pronaći i detaljan opis ciljeva kampanje, a svaki donirani euro pomaže nam u ostvarenju misije obnove zajednica Petrinje i Siska. U gradovima koji su teško oštećeni potresom, ne samo materijalno već su i narušena duha, društveno-kulturni centri bit će središta novog društvenog života, mjesto gdje se građani mogu okupljati i aktivno sudjelovati u stvaranju sadržaja za svoje zajednice.

Zahvaljujemo svakoj osobi koja je dosad donirala, svakoj osobi koja nas je javno podržala, svakom poduzeću koje nam je ustupilo donaciju i svakoj osobi koja je na društvenim medijima podijelila naš sadržaj. Uz još malo podrške možemo osigurati zbilja dobre uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara i nadamo se da će još građana to prepoznati.

Poveznica na platformu crowdfunding kampanje: https://gogetfunding.com/zajednica-u-centru-da-imam-gdje-zivjeti/

Cijeli video crowdfunding kampanje: https://www.youtube.com/watch?v=byqGUsXJDCw

Facebook stranica kampanje: https://www.facebook.com/daimamgdje

16.10.2021. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh