« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
STEM

HT ulaže u edukaciju mladih

Generacija NOW: Hrvatski Telekom ulaže novih 700.000 kuna u STEM edukaciju mladih

Generacija NOW
Generacija NOW (Arhiva)
Više o

HT

,

STEM

,

edukacija mladih

Hrvatski Telekom nastavlja s donacijskim natječajem Generacija NOW kroz koji ulaže u STEM znanja budućih mladih generacija. Kroz ovogodišnji donacijski natječaj Hrvatski Telekom u suradnji dugogodišnjim partnerom, Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ulaže 700.000 kuna u daljnji razvoj STEMa u Hrvatskoj.

Natječaj traje od 30. rujna do 12. listopada, a putem online obrasca prijaviti se mogu sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem. Odabranim institucijama, za vrijeme trajanja programa, na raspolaganju će biti podrška stručna mentorska podrška IRIM-a, dok će Hrvatski Telekom donirati najmoderniju opremu za izradu kreativnih Internet of Things projekata, besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom te financijsku donaciju.

„Osnaživanje mladih i podržavanje njihovog osobnog i profesionalnog rasta i razvoja je sastavni dio naše vizije spajanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima koje digitalizacija pruža. U posljednjih pet godina Hrvatski Telekom je uložio više od 4,5 milijuna kuna u Generaciju NOW i STEM obrazovanje omogućavajući djeci i mladima diljem Hrvatske pristup vrhunskom obrazovanju te otkrivanju i ostvarivanju njihovih potencijala. Pritom me posebno veseli spoznaja što je više od 2200 djece i 300 obrazovnih institucija već dosad sudjelovao u programu te što poticanjem razvoja STEM vještina od najradnije dobi ne ulažemo samo u naše mlade generacije, već i u budućnost Hrvatske", izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost. 

Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata. Cijeli edukacijski program nalazi se online pa će bit dostupan i svim institucijama i pojedincima zainteresiranim za usavršavanje STEM znanja i vještina.

„Projekt Generacija NOW kojeg provodimo zajedno s Hrvatskim Telekomom u osnovnim i srednjim školama, udrugama i knjižnicama diljem Hrvatske omogućava korisnicima svih sudionika pristup modernoj edukacijskoj tehnologiji u području Interneta stvari, ali i njihovim mentorima pristup obrazovnim materijalima i podršci u provedbi projekta. Mentori svojim učenicima prenose stečena znanja o tome kako iskoristiti tehnologiju za pretvaranje vlastitih ideja u prototipe uređaja te time učenici postaju stvaratelji vlastitih rješenja, a ne samo konzumenti tehnologije. Osim znanja o primjeni tehnologije učenici stječu i znanja koja su ključna u 21. stoljeću - kreativnost, suradnja, vještine vodstva tima te komunikacijske i prezentacijske vještine", rekao je Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja, IRIM.

Za ocjenjivanje svih projektnih radova ove će godine biti zaduženo stručno Povjerenstvo u sljedećem sastavu:

  • Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva
  • Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja u Institutu za razvoj i inovativnost mladih
  • Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu
  • Gordan Gledec, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva
  • Lidija Kralj, predstavnica udruge Suradnici u učenju
  • Josipa Majić, suosnivačica, fintech Revuto
  • dr.sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju
  • Ivan Mrvoš, osnivač, Include 
01.10.2021. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh