« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
GALA KONCERT

Zagrebačka arena 21. listopada ugošćuje slavnog Placida Dominga

Domingo, koji održava samo deset gala koncerata na godinu, u svijetu je poznat i kao jedan od danas slavnih Trojice tenora, uz pokojnog Luciana Pavarottija i Josea Carrerasa

Fotografija vijesti
Više o

Placido Domingo

,

Tri tenora

,

koncert u Zagrebu

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora održat će 21. listopada u zagrebačkoj Areni koncert u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Eugena Kohna, piše Hina.

Tenor jedinstvena, dramatična glasa s rasponom od više od četiriju oktava, s dosadašnjih 136 opernih uloga i više od 3500 izvedaba, Domingo je pjevao u više uloga nego ijedan drugi tenor u povijesti. Snimio je više od 50 glazbenih spotova te više od stotinu nosača zvuka kompletnih opera, kompilacija arija i dueta, što mu je priskrbilo 12 Grammyja, od toga tri latinska.

Domingo, koji održava samo deset gala koncerata na godinu, u svijetu je poznat i kao jedan od danas slavnih Trojice tenora, uz pokojnog Luciana Pavarottija i Josea Carrerasa, koji su zajedno nastupali devedesetih godina 20. stoljeća.

Kako se ističe u priopćenju organizatora, slavni će operni pjevač u Zagrebu izvesti poseban program, biran samo za zagrebačku publiku, a njegovi će gosti biti američke sopranistice Angel Blue i Micaele Oeste te hrvatski pjevač Tony Cetinski.

Tony Cetinski dosad je više puta nastupio kao gost velikih svjetskih glazbenih umjetnika. S jednim od najvećih svjetskih tenora Joseom Carrerasom snimio je duet, nastupao je i sa slavnom španjolskom opernom divom Monserrat Caballe, a u londonskom je Royal Albert Hallu nastupio kao gost američkog pjevača Michaela Boltona.

11.10.2011. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh