« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SPEKTAKL

Jean Michel Jarre dobro zagrijao Arenu

Pošteno preko dva sata Jarre je s pratećim glazbenicima dizao atmosferu i pokazao mlađim kolegama da i elektronika može biti različita

Sjajan nastup legende elektronske glazbe
Sjajan nastup legende elektronske glazbe (Metro)
Više o

Arena Zagreb

,

koncert

,

Jean Michel Jarre

Prvo gostovanje pionira elektronske glazbe Jean Michel Jarrea u Zagrebu popunilo je tek pola Arene, no to nije smetalo glazbeniku i njegovim kolegama na pozornici da naprave show kao da se nalaze pred prepunim stadionom.

Iako bi većina stvari koje su odsvirali komotno stala u iPod i mogla se pustiti na malo jači razglas, Jarre je pošteno napunio stage opremom antiknog tipa za današnje prilike, tako da su mlađi posjetitelji komentirali da nije stavio niti jedno računalo na pozornicu.

Čarolija glazbe i svjetla oduvijek je bila zaštitni znak francuskog showmana, čiji su nastupi na raznim svjetskim događanjima uvijek bili spektakularni. Arena je za njega skučena, no našao je dovoljno mjesta za poštenu opremu kojom je ispunio Arenu laserima i poznatim zvukovima Oxygenea, Equinoxa i ostalih bezvremenskih hitova.

Publika je veći dio koncerta odsjedila, iako je Jarre u maniri rock zvijezde svako malo trčao pozornicom i pozivao na ritam, no preko dva sata pošteno odrađenog showa zadovoljilo je publiku koja je bis zatražila vrlo glasno i odlučno, dobivši još četiri stvari za kraj. Sve u svemu, Jarre nije izgubio ništa od svoje magije, što je publika nagradila dugotrajnim pljeskom.

Galeriju slika pogledajte ovdje.

12.10.2011. 00:18:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh