« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran

Japanski veleposlanik, vrhunski sushi chefovi i najbolja vijest za ljubitelje japanskih delicija – u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro

Pop up sushi restoran Jiro
Pop up sushi restoran Jiro (Filip Brala)
Više o

Zadar

,

pop up sushi

,

Jiro

Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću - tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra. Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija, nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela.

Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali.

Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.

"Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival", izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Koncept pop-up restorana s egidom "danas tu, sutra tko zna gdje" iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo uz bok svjetskim trendovima.

"Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima  u hotelu, i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe - Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste", dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.

03.07.2018. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh