« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SJAJNO!

Začini koje obavezno trebamo imati

Osim što će začini dodati hrani ono nešto neuhvatljivo da bi bila ukusnija, oni su izuzetno dobri za naše zdravlje, tvrde znanstvenici

Opremite se začinima
Opremite se začinima (DeviantArt)
Više o

cimet

,

začini

,

papar

,

kumin

,

kajenska paprika

Začini su blagotvorni za organizam na više načina, jer osim davanja boljeg okusa hrani oni i čuvaju naše zdravlje, pa bi im trebalo posvetiti više pažnje u prehrani. Pritom zaboravite na neke mješavine začina u vrećicama jer uz njih dobivate i razne neželjene dodatke - svaki začin bolji je sam.

Cimet ima specifičan okus, ali i miris, koji uvijek daje poseban štih svakoj slastici. No, uz to može biti izvrsna zamjena za šećer u napitcima, a kako bolje regulira razine šećera u krvi, obavezno ga koristite. 

Čili je izuzetno zdrav, a kako kapsaicin ne uzrokuje čir, već ga sprječava uništavanjem štetnih baterija, slobodno ga koristite u prehrani u količinama koje možete podnijeti.

Kajenski papar je začin kojim ćete začiniti i meso i povrće. Poput ljutih papričica, kajenski papar sadrži kapsaicin, a on je zdrav i daje pomalo ljutkast okus.

Kumin ili kim koji se kroz povijest koristio kao začin i lijek, tri puta brže pomaže istopiti kilograme. Istraživanje koje je provedeno na iranskom medicinskom sveučilištu Šahid Sadoughi pokazalo je nevjerojatne rezultate: samo žličica kumina dnevno pomaže u mršavljenju te smanjuje opseg masnog tkiva i razinu kolesterola

25.04.2015. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh