« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NJEMAČKI BISKUP:

Za pedofiliju u Crkvi odgovorna je i seksualna revolucija

Nema znanstvenog dokaza koji bi ukazao na to da postoji veza između celibata i pedofilije, poručio je biskup Walter Mixa

Biskup Walter Mixa
Biskup Walter Mixa (Wikipedia)
Više o

zlostavljanje djece

,

katolička crkva i pedofilija

,

Walter Mixa

,

seksualna revolucija

Njemački biskup Walter Mixa smatra kako je seksualno zlostavljanje djece od katoličkih svećenika, između ostalog, i posljedica seksualne revolucije i sve otvorenijeg odnosa društva prema spolnosti, prenio je dnevnik "Augsburger Allgemeine" u utorak.

"Takozvana seksualna revolucija tijekom koje su progresivni kritičari morala tražili legaliziranje seksualnih kontakata između odraslih i maloljetnika, sigurno nije nedužna po tom pitanju", rekao je augsburški biskup Mixa za "Augsburger Allgemeine" komentirajući najnoviji skandal zbog dugogodišnjeg seksualnog zlostavljanja maloljetnika na isusovačkim internatima u Njemačkoj.

On je istodobno seksualna zlostavljanja koja su počinili svećenici nazvao "iznimno odvratnim zločinima".

"Kao dušobrižniku posebice mi je teško kada vidim da svećenici čine takve zločine", rekao je Mixa. Trenutačnu diskusiju o tome u kojoj mjeri celibat utječe na pojavu pedofilije među svećenstvom okarakterizirao je kao neutemljenu.

"Nema znanstvenog dokaza koji bi ukazao na to da postoji veza između celibata i pedofilije", zaključio je Mixa.

U međuvremenu se broj prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja djece na isusovačkim internatima proteklih desetljeća popeo na više od 100. Stranka Zeleni zatražila je od pape Benedikta XVI. da se aktivno uključi u rasvjetljavanje ovog skandala.

Isusovački red u Berlinu je pozvao je na zajedničku molitvu na Pepelnicu, čime se želi iskazati "sram i žaljenje" zbog "krivnje pojedinih isusovaca i katastrofe institucionalnog ignoriranja problema". (hina/metro-portal)

16.02.2010. 17:34:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh