« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
UDRUGA NAVIJAČA DINAMA

Za nerede je odgovorna policija zbog loše procjene

Kako tvrde, policija je nepotrebno upala na tribine te potom nastavila s prekomjernom uporabom sile na izlazu i izvan stadiona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Bad Blue Boys

,

policija

,

neredi

,

Charlotte Roche

Ne odobravamo nikakvo nasilje, ali želimo reći da je eskalacija nasilja rezultat loše procjene policije koja je nepotrebno upala na tribine, kazao je na konferenciji za novinare Marko Domazet, predstavnik Udruge koja okuplja navijače Bad Blue Boys.

Dodao je da udruga žali zbog policajca koji je na tribinama teško ozlijeđen u eksploziji tzv. topovskog udara. "Niti jedna baklja nije vrijedna nečijeg zdravlja", kazao je Domazet ispod spomenika članovima njihove navijačke skupine stradalim u Domovinskom ratu.

On je uvjeren da zapaljena baklja na istočnoj tribini, koja je potaknula policijsku akciju, nije nikoga ugrožavala pa čak ni izazvala prekid utakmice.

Ističu da Dinamov stadion ima jedan od najkvalitetnijih video nadzora u Europi i da su svi huligani mogli biti privedeni nakon utakmice, bez da se ugrožavaju životi normalnih navijača ili slučajnih prolaznika koji su se nakon utakmice našli na maksimirskim ulicama.

Najgorim primjerom prekoračenja policijskih ovlasti BBB-ovci smatraju slučaj ranjavanja navijača koji je tek nakon dva sata "krvarenja i maltretiranja u policijskoj postaji odveden u bolnicu". Također na izlazu sa sjeverne tribine svi su bez obzira jesu li sudjelovali u neredima bili zatvoreni i pretučeni u policijskom okruženju, tvrde navijači.

Zbog toga traže da se istraži je li policija prekomjerno upotrijebila silu, kao i da se kvalitetnije primjenjuje postojeći Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kako bi huligani bili odvojeni od normalnih navijača.

BBB-ovci pozivaju sve koji su doživjeli neugodnosti od policije da ih kontaktiraju kako bi dogovorili daljnje korake, budući im se do danas javilo više od pedeset "običnih" građana koji su nakon utakmice brutalno pretučeni i to mogu potkrijepiti medicinskom dokumentacijom. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 15:44:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    04.05.2010. 16:26
    gluposti... moj poštovani otac je na dotični dan putovao iz mađarske prema kući i u zagrebu je morao čekati na kolodvoru da promijene vlak jer su ga porazbijali navijači (prije utakmice)... huligani su poput bijesnih životinja čiji pileći mozak razumije samo silu... kao što već rekoh, u Kini je na primjer huliganstvo praktički iskorijenjeno od kad je uvedena mogućnost smrtne kazne za izazivanje ovakvih nereda i štete... :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh