Za bolje pamćenje jedite orahe i bobice, a pijte sok od grejpa
Polifenoli koji se nalaze u ovim zdravim namirnicama smanjuju upale i stres koji oštećuju mozak
Razne vrste bobičastog voća i orasi dodaju specifičan okus žitaricama, jogurtu ili kruhu, ali osim toga su vrlo zdrave namirnice koje će utjecati pozitivno na vaše pamćenje. Sličan učinak ima i svježe iscijeđeni sok od grejpa.
Naime, polifenoli koji se nalaze u orasima, bobicama i grejpu pomažu u smanjenju upala i oksidativnog stresa koji mogu oštetiti mozak, a s vremenom i dovesti do problema s pamćenjem.
Neka istraživanja kažu da te namirnice mogu čak i preokrenuti kognitivno propadanje kad se ono jednom pojavi. U jednom takvom istraživanju starijih osoba koje su patile od demencije, pokazalo se da su ispitanici bolji u rješavanju testova pamćenja nakon što je sok od grejpa dodan njihovoj prehrani.
Dakle, za bolje pamćenje samo dodajte orahe ili bobice vašim žitaricama, a nakon toga popijte sok od grejpa i poboljšajte svoje pamćenje.
Uz prehranu koja utječe na bolje pamćenje, važno je i da vašem mozgu priuštite neku fizičku aktivnost (barem laganu), dakle ustanite s kauča i prošetajte.
Na kraju, za vježbanje memorije uvijek su dobre kreativne igre ili slaganje puzzli.
Novi komentar