« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

YouTube uklanja video editor i dijaprojekcije s fotografijama od 20. rujna

Za sve videozapise koji su već objavljeni s uređivačem videozapisa, gašenje funkcije neće imati nikakvog utjecaja

Novosti koje se nekima neće svidjeti
Novosti koje se nekima neće svidjeti (Arhiva)
Više o

YouTube

,

video editor

YouTube je odlučio  20. rujna isključiti  video editor i dijaprojekcije s fotografijama zbog nepopularnosti  funkcija. Korisnici imaju dva mjeseca za  završetak svih projekata koji imaju  u uređivaču videozapisa.  Za sve videozapise koji su već objavljeni s uređivačem videozapisa, gašenje funkcije neće imati nikakvog utjecaja.  

„Vidjeli smo ograničenu upotrebu tih značajki, pa ih povlačimo kako bismo usmjerili napore na izgradnju novih alata i poboljšanje na drugim postojećim značajkama" , navode u priopćenju na svom blogu.   

U „poboljšanjima" će biti sačuvan video manager koji uključuje  obrezivanje, zamućivanje i filtre, kartice, titlove, brze popravke (stabiliziranje, kontrast, usporeno kretanje, zasićenje itd.) Budući postoje mnogi besplatni i plaćeni alati za uređivanje treće strane, nije neka tragedija. U biti   uređivanje videozapisa je često usporeno u usporedbi s izvornim aplikacijama jer morate prenijeti videozapis i preuzeti konačnu kopiju. Jedino je za vlasnike Chromebooka, zapravo bio vrlo koristan alat te one sa slabim prijenosnim računalima ili tabletima.

Ako ste spremni platiti i imate pristojan PC ili Mac, druge  aplikacije uključuju Adobe Premiere CC, Appleov Final Cut Pro X za Mac i Avidov profesionalno orijentirani Media Composer.  Avid također ima besplatnu aplikaciju pod nazivom Media Composer First , Apple ima iMovie za Mac, dok Microsoft ima Movie Maker za Windows. Postoje opcije poput Magisto i WeVideo koji rade na većini preglednika, uključujući Chrome preglednik na Chromebooku.

Piše: Sanja Ledinek
25.07.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh