« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SUDAR TITANA

Yahoo najavljuje tužbe protiv Facebooka

Yahoo tvrdi da Facebook već godinama koristi njihove patente bez plaćanja, pa su odlučili izaći u javnost u najnezgodnije vrijeme za Zuckerberga

Yahoo u klasičnoj sačekuši vreba Facebook
Yahoo u klasičnoj sačekuši vreba Facebook (Arhiva)
Više o

Yahoo

,

IBM

,

Facebook

,

Mark Zuckerberg

,

patenti

,

tužbe

,

Amazon

Mark Zuckerberg trenutno se bavi svim potrebnim predradnjama kako bi Facebook izašao na burzu, a on postao multimilijarder. No, idilu mu je odlučio pokvariti Yahoo, internetski div u opadanju tužbom za neovlašteno korištenje patenata vezanih na oglašavanje, servis razmjena poruka, kontrolu privatnosti i još cijeli niz drugih stvari.

Yahoo je najavio da traži od Facebooka naknadu ili će uslijediti tužba, koja bi definitivno mogla ugroziti pozicije Facebooka prilikom izlaska na burzu. Vjeruje se da će Zuckerberg pokušati riješiti sve probleme prije toga, a stručnjaci procjenjuju da se radi o ciframa do 3 milijarde dolara.

No, nevolje tu ne staju, jer glasine o korištenju Yahoovih patenata pojavile su se još prošle godine, a Zuckerbergovu mekoću u pregovorima prije izlaska na burzu mogla bi pokušati iskoristiti još dva diva, IBM i Amazon, čiji se patenti također nalaze u Facebookovoj tehnologiji.


04.03.2012. 19:26:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh