« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Xiaomi Mi Band 3 napokon na vidiku - stiže u lipnju

Niz nezavisnih izvora potvrđuju da će Xiaomi Mi Band 3, sportska narukvica za fitness biti u prodaji u drugoj polovici lipnja ove godine. Evo što možete očekivati

Gadget koji će razveseliti mnoge
Gadget koji će razveseliti mnoge (Xiaomi)
Više o

Xiaomi

,

Xiaomi Mi Band 3

,

pametna narukvica

Xiaomi Mi Band 3 izgledom neće biti drastično drugačiji od druge generacije. Ali dobiva bolji IP68 standard otpornost na vodu i prašinu. Novitet će se moći pohvaliti dodirnim OLED zaslonom s podrškom gesta. Tako će se moći pomicanjem zaslona preko vertikale prebacivati između različitih funkcija i provjeriti napredak treninga bez potrebe povezivanja s pametnim telefonom. Postoje i neke spekulacije više - manje pouzdanih izvora kako bi zaslon mogao biti u boji.

Također, nova Xiaomi sportska narukvica dolazi s Bluetooth 4.2 LE (Low Energy), GPS modulom jer moderno tržište nosivih uređaja doslovno zahtijeva svoju prisutnost u fitness trackerima, mikrofonom za unos glasovnih naredbi i senzorom za čistoću zraka. Potonji će biti glavni adut uglavnom u Kini, gdje je zagađenje zraka veliki problem. Početkom ožujka, nekoliko vodećih insidera je dalo naslutiti kako bi treća generacija sportske narukvice mogla doći s NFC modulom.  

Općenito, Xiaomi je najavio i poboljšane senzore za nadzor zdravlja. Nadamo se da će mjerenja brzine otkucaja srca imati koristi od najavljenih poboljšanja i umjesto mjerenje na zahtjev, mjeriti otkucaje svakih nekoliko sekundi. To bi bilo mnogo korisnije. Isto tako bilo bi dobro da Xiaomi malo proradi na aplikaciji pametnog telefona. Ovdje mislimo na stabilnost, bolju sinkronizaciju podataka i olakšano dijeljenje statistike.

Cijena? Vjerojatno će pratiti opću dinamiku porasta cijena. Očekuje se da neće koštati više od 40 eura izvan Kine.

Piše: Sanja Ledinek
23.04.2018. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh