« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
MRŠAVLJENJE

Wulong čaj izgara masnoće

S Dalekog istoka nakon zelenog i bijelog čaja dolazi i Wulong, za koji istraživanja pokazuju da može u kratkom roku smanjiti tjelesnu težinu

Wulong čaj pomaže pri mršavljenju i ubrzava metabolizam
Wulong čaj pomaže pri mršavljenju i ubrzava metabolizam (Wikipedia)
Više o

metabolizam

,

mršavljenje

,

čaj

,

Oolong

,

odobrenje

,

prognoze rasta

,

3. gimnazija

Wulong ili oolong, tradicionalni kineski čaj može se smjestiti između zelenog i crnog po oksidaciji, a nalazi se među popularnijima u kineskim restoranima. Okus wulonga bliži je zelenom čaju, jer nema ni slatkastu aromu crnog čaja niti biljnu oporost zelenog čaja.

Uobičajeno se priprema tako da ima snažan okus, u kojem se gorkost lagano mijenja u slatkasti okus. Neke od podvrsta oolonga, koje se najviše proizvode u planinama provincije Fujian i na Tajvanu spadaju u najpoznatije kineske čajeve.

Listovi wulonga prerađuju se na dva različita načina. Određene podvrste smotaju se u dugačke zavijene listove, dok se druge prešaju u loptice.

Zapadni i istočni znanstvenici u zadnje vrijeme posvećuju veliku pažnju wulong čaju, jer su ustanovili da se radi o jednom od najjačih strojeva za sagorijevanje masnoća, naime wulong podiže sposobnost tijela za sagorijevanje masnoća za cijelih 12%. Što se tiče poticanja rada metabolizma, istraživanja su pokazala da je 2,5 puta jači od zelenog čaja, a polifenoli smanjuju apsorpciju masnoća i kolesterola za polovinu.

Sve navedeno napravilo je od ovog tradicionalnog kineskog pića hit na svjetskom tržištu, a najviše ga promovira sveprisutna Oprah Winfrey, koja tvrdi da je wulong čajem napokon riješila svoje probleme s težinom.

22.10.2010. 19:50:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh