Wulong čaj izgara masnoće
S Dalekog istoka nakon zelenog i bijelog čaja dolazi i Wulong, za koji istraživanja pokazuju da može u kratkom roku smanjiti tjelesnu težinu
Wulong ili oolong, tradicionalni kineski čaj može se smjestiti između zelenog i crnog po oksidaciji, a nalazi se među popularnijima u kineskim restoranima. Okus wulonga bliži je zelenom čaju, jer nema ni slatkastu aromu crnog čaja niti biljnu oporost zelenog čaja.
Uobičajeno se priprema tako da ima snažan okus, u kojem se gorkost lagano mijenja u slatkasti okus. Neke od podvrsta oolonga, koje se najviše proizvode u planinama provincije Fujian i na Tajvanu spadaju u najpoznatije kineske čajeve.
Listovi wulonga prerađuju se na dva različita načina. Određene podvrste smotaju se u dugačke zavijene listove, dok se druge prešaju u loptice.
Zapadni i istočni znanstvenici u zadnje vrijeme posvećuju veliku pažnju wulong čaju, jer su ustanovili da se radi o jednom od najjačih strojeva za sagorijevanje masnoća, naime wulong podiže sposobnost tijela za sagorijevanje masnoća za cijelih 12%. Što se tiče poticanja rada metabolizma, istraživanja su pokazala da je 2,5 puta jači od zelenog čaja, a polifenoli smanjuju apsorpciju masnoća i kolesterola za polovinu.
Sve navedeno napravilo je od ovog tradicionalnog kineskog pića hit na svjetskom tržištu, a najviše ga promovira sveprisutna Oprah Winfrey, koja tvrdi da je wulong čajem napokon riješila svoje probleme s težinom.
Novi komentar