« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
noviteti

Windows Mobile 6.5 očekuje se početkom listopada

Jedno od najzvučnijih imena hi techa planira osvojiti tržište mobitela novim igračkama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Windows Mobile-WM 6.5

,

Microsoft windows mobiteli

,

novi mobiteli

Microsoft se nada da će nova generacija mobitela s njihovim OS-om ove jeseni pomoći tvrtki u misiji ostanka na relevantnoj poziciji na tržištu mobilnih aparata.

Proizvođač softvera rekao je da će prvi telefoni s operativnim sustavom Windows Mobile 6.5 biti  pušteni u prodaju od 06. listopada

Novi mobiteli će biti i prvi mobiteli prodavani pod brendom "Windows Phone" što je namjeran potez, ali i logičan uzmemo li u obzir marketinšku moć i zvučnost imena Windows.

Microsoft vjeruje da će uz pomoć Windows Mobilea 6.5 uvjeriti korisnike su njegovi mobiteli podobni za puno više od pukog posla. Mnogo toga vezano za ove mobitele fokusira se upravo na poboljšanje karakteristika operativnog sustava; cilj je što više se približiti potrebama i privatnih i poslovnih korisnika, kombinirajući mobilni telefon, računalo i internet.

"Znamo da ljudi žele telefon za čitav život", rekla je Stephanie Ferguson, glavna menadžerica Windows Mobilea. "Oni jednostavno žele više raditi. Zato smo krenuli tim smjerom".

Iako uključuje poboljšani web pretraživač i mogućnost slanja emaila i aplikaciju Windows Marketplace, Windows Mobile 6.5 uglavnom se smatra provizornom nadogradnjom operativnog sustava.

Kritike na račun Microsofta upućene su ponajviše zbog sporosti u razvijanju softvera i zaostajanja za konkurencijom poput iPhonea, Blackberrya, Androida i Palm Prea.

08.09.2009. 10:14:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh