« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
AMBICIOZNI PLANOVI

Windows 8 - najbolji operativni sustav Microsofta

Sedmica se još nije ni ohadila, a Microsoft već naporno radi na novim Windowsima koji bi trebali izaći 2012.

Sedmica je ispunila sva očekivanja, osmica bi trebala biti još bolja
Sedmica je ispunila sva očekivanja, osmica bi trebala biti još bolja (Wikipedia)

Windows 7 na tržištu je tek devet mjeseci, a Microsoft već radi na novom operativnom sustavu koji bi trebao postati najbolji dosad i zatvoriti rupu između Windowsa i Appleovog Maca. Osmica bi trebala izaći 2012. i korisnicima ponuditi "računalo budućnosti" kroz sljedeće izmjene:

1. Apple postaje uzor - Microsoft želi funkcionalnost i jednostavnost Maca pretočiti u Windowse. U dokumentima koji su se pojavili na internetu, a koje stručnjaci smatraju vjerodostojnima, kao glavni uzor Windowsa 8 spominje se upravo operativni sustav Applea.

2. Vlastito računalo - Microsoft planira po prvi puta tržištu ponuditi vlastita računala koja će savršeno funkcionirati s vlastitim operativnim sustavom.

>>Šire se glasine o izlasku Windows 8

3.  Bez padova - Windows 8 moći će se "restartati" bez gubitka podataka, tj. padovi sustava i problemi riješit će se pomoću nekoliko jednostavnih klikova pez potrebe za ponovnom instalacijom ili pokretanjem Windowsa.

4. Sinkronizacija - Značajne količine podataka više se neće pohranjivati na računalu nego na serverima kako bi ih korisnici mogli koristiti s različitih lokacija pomoću različitih uređaja, ali kroz isti (vlastiti) operativni sustav.

5. Nova tehnologija - Lozinke su prošlost, Windows 8 će putem kamere prepoznati korisnika. Nadalje, u planu su superbrzi USB 3.2., 3D prikaz i 3D kamere.

6. Win-Store - Po uzoru na App-Store, Microsoft planira vlastitu online trgovinu za dodatke Windowsima

>>Windows 7, Apple ili Google?

16.07.2010. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh